Idén jelentős évfordulót ünnepel a keresztény katolikus világ: kereken száz éve látta meg a napvilágot Karol Wojtyla, aki később II. János Pál pápaként vonult be a történelmünkbe és máig páratlan tisztelet övez.

A megemlékezésből  a Szülőföld Könyvkiadó is kivette a részét. A függetlenség szentje címmel készített egy különleges albumot, amely a Szentatyáról kiadott bélyegeken keresztül mutatja be pápaságát, utazásait.

Vitathatatlan tény, hogy a lengyel pápa, Szent II. János Pál mély és jelentős nyomot hagyott Európa és a világtörténetben. Annak ellenére, hogy számos nagy elődje volt, és hogy közvetlen utóda komoly gondolkodó, filozófus, és a keresztény értékek rendíthetetlen őre volt, Szent II. János Pált tartják az egyház történetének a legkarizmatikusabb pápájának. Bizonyos szempontból ez a karizma összefüggésben áll azzal a korszakkal, amelyben II. János Pál pápának élnie adatott, a kor, amelyben beteljesítette küldetését. De a legfontosabb mégis a személyisége volt. Az egész világon nagy-nagy szimpátiával fordultak felé az emberek. A fontos teológiai és etikai kérdésekben nem tűrt ellentmondást, ugyanakkor természetes egyszerűség, mindent felülmúló jóság és irgalmasság jellemezte, a komolyságot pedig nagyszerű humorérzékével oldotta föl. Utánozhatatlan volt abban is, hogy képes volt több ezer emberhez, több milliós tömegekhez szólni és velük beszélni, beszélgetni, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű emberekhez szólt és függetlenül közönsége társadalmi hovatartozásától és az őt hallgatók korától. Az albumban tartalmas életútjába enged betekintést.

A kiadó a megjelent könyv ünnepélyes bemutatásra invitálják szeretettel az érdeklődőket.

Helyszín: Sarlós Boldogasszony-Székesegyház (nagytemplom) Szombathely Mindszenty József tér 1.  

Időpont: 2020. augusztus 17. (hétfő) 17 óra

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhárom − 7 =