A csepregi fúvósokat látta vendégül a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar

0

A fúvószene kedvelői megint egy nagyszerű koncerten vehettek részt szombaton a Bartók teremben.

A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar „Vendégjáték fúvósokkal” koncertsorozat 5. állomásán Csepreg Város Fúvószenekara vendégeskedett. A koncertsorozat nevét onnan kapta, hogy a házigazda fúvószenekar vendégül lát egy másik fúvószenekart.

IMG_2859
A műsor első felében a vendégzenekart hallgathattuk meg. A repertoár változatos volt, nyitány, induló is hallható volt. A koncert végén vastapssal jutalmazta meg a közönség az előadást, így ráadást is adtak a zenészek.

IMG_2867
Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, majd 1980-ban alakult újjá. A zenekar szakmai vezetője Iliás Attila, elnöke Szele Tamás. Az utánpótlást a helyi zeneiskola biztosítja. A zenekar számos szakmai elismerésben részesült, de a legkiemelkedőbb a 2013-ban megkapott koncertfúvós felső kategóriában elért kiemelt arany minősítés. A zenekar nemcsak hazánkba, hanem külföldön is rengeteget szerepel.

IMG_2901
A szünet után a házigazda Ifjúsági Fúvószenekar műsora következett. A zenekar művészeti vezetője, Mészáros Balázs tematikusan, a filmzene világából állította össze a műsort. A koncerten szólistákat is hallhatott a közönség. A vastaps után, mellyel a közönség ajándékozta meg a zenekart, ráadás következett.

IMG_2931
A Szombathelyi ifjúsági Fúvószenekart legközelebb októberben ad koncertet.

BL
Fotó: Kovács Kristóf

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 19 =