A túra a norvégiai Signaldalen-völgyből indul és a svédországi Vällkäräjäruiig tart, ami körülbelül 330 km -20 fokban 6 kutyával együtt. Magyarországról 47-en jelentkeztek a megméretettésre, de Dávid az egyedüli magyar, aki a közép-európai régió részére meghirdetett versenyen jelenleg az első helyen áll. Az ellenfele egy szerb blogger, akivel minden órában szoros a verseny. Tavaly magyar lányt lett a nyertes, Zaja Kitti, akivel Dávid egyből felvette a kapcsolatot és sok jó tanácsot kapott.

Tavaly kapott kedvet az egészhez, amikor Izlandon járt, akkor döntötte el, hogy irány észak és keresgélt az expedíciók között. Egyébként még soha életében nem ült kutyaszánon, de nem tudna elképzelni ennél izgalmasabbat és szereti a kutyákat is. Az expedíció előtt 2 napos felkészítésben lesz része. Tisztában van azzal, hogy nomád környezetről lenne szó ebben az 5 napban, esténként sátorban alvás stb., de ha átélné véleménye szerint élete egyik legizgalmasabb élménye lenne. Nem adja fel a harcot, ha most nem sikerül bekerülnie addig próbálkozik, amíg a célját el nem éri.

Dávidnak már nem kell sokat várnia, ugyanis december 13-án, csütörtökön 10 órakor kihirdetik a nyertes nevét. Addig még folyamatosan lehet rá szavazni.

Amennyiben Ön is támogatná szavazatával Varga Dávidot, hogy egy álma váljon valóra itt teheti meg: https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=4883

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × öt =