60 éves a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Ünnepi rendezvény sorozat

augusztus 16.

Anna and The Barbies

Az eddigi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Ismertségük és sikereik mellett pedig egyre növekvő rajongótáborukra is folyamatosan figyelnek: egyedülálló családdá kovácsolták őket is az évek alatt. A minden évben megvalósulú rajongótáboruk, a Woodstock az Ugaron az elmúlt évekre egy valódi fesztivállá nőtte ki magát. Természetesen nem véletlen ez a siker: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységként bújnak a hallgatók fülébe dalaik – hol lágyan énekelve, hol tiszta erőből max. hangerőn kiabálva. Jó példa előbbire a Márti dala című slágerük, amit lassan 9 millióan láttak a YouTube-on és gyakorlatilag az egész ország ismeri már. A pajkos, szexi szövegekhez hasonló karizma is jár: Anna színpadi megjelenése koncertről koncertre változik és többek között attól is olyan izgalmasak a bulijaik, hogy sosem lehet tudni, épp milyen vagány szerkóban, fejdíszben, arc- vagy teljes testfestéssel robban fel a deszkákra az énekesnő. Legújabb dilije ismét extrém: teljesen minimál, smink és álruhák nélkül mutatja önmagát olyan csupaszon, mint még soha. A vadóc ötfős zenekar pedig nyilvánvalóan a váratlan helyszínektől sem riad vissza, ha performanszról van szó. Miután 2015-ben hat album anyagával zenélték tele a SYMA csarnokot, egy évvel később UTÓPIA című turnéjukon még a Fővárosi Nagycirkusz porondjára is elvitték azonos című lemezüket – duplán is megtöltve a különleges helyszínt. Legyen szó kortárs líráról vagy futurisztikus vizuálról, bármi elfér színpadukon. Ezúttal itt is a minimál köszön vissza. Így a filmművészetet sem hagyták ki “repertoárjukból”: Magyarországon egyedülálló módon Álmatlan címmel országosan bemutatták nagysikerű filmjüket, amely amellett, hogy még soha nem láttott őszinteséggel mesél az énekesnő és a tagok motivációjáról, teljes mértékben bemutatja az Anna And The Barbies jelenség lényegét. Az idei év már a lázas készülődésről szól, hiszen 2019-ben 15. születésnapjukon ismét szokatlan oldaláról fogják meg az ünneplést. A cirkuszi koncertjükhöz hasonló, de témájában teljesen eltérő ünneplésre számíthatunk. Mindemellett a vissza- és előretekintés részeként kijönnek egy meglepetésalbummal is, és több videójuk is megjelenik a közeljövőben.

Anna and The Barbies és Braindogs koncert belépő:

elővételben: 2.500.- Ft, a koncert napján: 3.500.- Ft

jegyelővétel: Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)

online: https://tixa.hu/Anna-Braindogs_20190816_Buk

helyszín: Büki MSK – Atrium

koncertkezdés: 20.15

Braindogs

Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Líviusz, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja.

A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, néhány éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt – mind a közönség, mind a résztvevők oldaláról –, hogy évente megismétli a csapat. Az idei turné során megújult programmal lép színre a jól ismert társaság. A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek. Ezt a produkciót az emeli ki a többi tribute band közül, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek. Mischa Den Haring a holland T-99 zenekar frontembere, Varga Livius a Quimby tagjaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes Frenk 2017 végén jelentette meg Magyar Pszicho c. lemezét lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

augusztus 17. 20.00

Szabó Tibor és zenekara – Meseautó – zenés utazás négy tételben

Francia sanzonok, olasz szerenádok, néhány latin-amerikai “szívprobléma”, és természetesen magyar kuplék, filmdalok – köztük néhány Karády-édesbús – szerepel a repertoárban.

Közreműködnek:

Szabó Tibor – ének, Koller László – nagybőgő, Peltzer Géza – harmonika, zongora, Völgyi Attila – gitár, mandolin, Horváth Dániel – hegedű, Radics Igor – dob

belépő: elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft

jegyelővétel:Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)

helyszín: Büki MSK – Atrium

augusztus 18. 20.00

 

A Pannon Cigányzenekar ünnepi koncertje

Vendégművészek: Horváth Meggie, Dégner Lilla, Budai Beatrix

belépő: elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft

jegyelővétel:Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)

 

helyszín: Büki MSK – Atrium augusztus 19. 20.00

 

„Majdnem 60…”

A 35 éves Boglya Népzenei Együttes és a 20 éves Koprive közös koncertje meglepetésekkel.

A Vas megyei zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal.

 

Repertoárjukon a saját szerzemények és a szentpéterfai dalok mellett a nyugat-magyarországi és az ország más tájegységein élő horvátság zenéje, továbbá Horvátország gazdag dallamvilága egyaránt megtalálható. A Koprive tamburazenekar közkedvelt fellépője a különböző folklór és világzenei fesztiváloknak, gasztro rendezvényeknek. Emellett rendszeresen koncerteznek a szomszédos országokban, illetve kétszer voltak koncertkörúton az Egyesült Államokban is. A déli szláv népek körében népszerű hangszer, a tambura, csodálatos dallamok megszólaltatására képes. A Koprive koncerteken ezt a hangzásvilágot ismerhetik meg az érdeklődők, egy zenei kalandozás során. Ez a körutazás elviszi a hallgatóságot Szentpéterfáról Zágrábon át Dalmáciába, hogy Szlavónián és Vajdaságon át visszatérjenek Nyugat-Magyarországra.

A 35 éves Boglya Népzenei Együttes 1984-ben alakult Szombathelyen, tanárképző főiskolásokból. Alakulása óta folyamatosan működik a helyi MMIK-ban. Vezetője: Földesi Jánosné. Célja a magyar népzene hagyományhű elsajátítása és eljuttatása a közönséghez.

belépő:elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft

jegyelővétel:Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)

helyszín: Büki MSK – Atrium augusztus 20. 09.00

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testületének ünnepi ülése és az új kenyér megáldása, megszentelése

Program:

Himnusz

  1. Köszöntő, a képviselő-testületi ülés megnyitása – Dr. Németh Sándor polgármester
  2. Zenés műsor I. – Újvári Timi és Holdosi Attila előadóművészek
  3. Ünnepi beszéd – Szarvas József, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház tagja
  4. Zenés műsor II. – Újvári Timi és Holdosi Attila előadóművészek
  5. Az Új Kenyér megáldása, megszentelése
  6. Az Új Kenyér megszegése, kiosztása, közös elfogyasztása – Dr. Németh Sándor polgármester, Baranyai Róbert alpolgármester

Szózat

helyszín: Büki Közös Önkormányzati Hivatal (9737 Bük, Széchenyi u. 44.)

18.00

JÁNOS, a “vitéz” – Petőfi Sándor kalandos, csodás meséje Sok-Szín-Pad módra

Az Illyés Gyula által népi, tündéri hőskölteménynek nevezett műről szinte mindenkinek van valamilyen élménye, ismerete, véleménye.

De mit gondolunk róla ma? Miért kerül újra meg újra színpadra?

Vajon példa lehet még számunkra a “talált gyermek”, Kukorica Jancsi sorsának alakulása? Megélt vagy képzelt kalandjai? Az elveszett idill kergetése?

Számtalan kérdés, amelyek a történet színre vitele kapcsán felvetődnek s amelyekre a válaszokat a nézőkkel együtt keressük Petőfi kalandos csodás meséjének segítségével.

rendező: H. Nagy Katalin

helyszín: Büki MSK – Szinházterem

Ingyenes!

20.00   Alter-Rock Utcabál a Feel Good zenekarral helyszín: Büki MSK – Atrium

22.00   Tűzijáték

Ingyenes!

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =