Naponta rengeteg weboldalt keresünk fel, hiszen vagy a közösségi média valamelyik platformjára kattintunk, vagy valamelyik online levelezőrendszerben nézzük meg olvasatlan üzeneteinket, de számtalan híroldalt és magazint is olvasunk, szóval sokat böngészünk az interneten. Az alábbi összeállításunkban öt olyan weboldalt mutatunk be, amely hasznos lehet mindennapjaink során.

Ha szeretnénk új zenekarokat és dalokat megismerni, és egy-egy korábban ismert zenekar stílusában tennénk mindezt, a MusicMap lesz segítségünkre: a keresőbe egy általunk kedvelt formáció nevét beírva rengeteg, hasonló stílusban zenélő együttesek neve jelenik meg, így tudunk böngészni az általunk nem ismert nevek között. Magyar zenekarokkal is működik!

Közhelynek tűnhet, de rohanó világunkban valóban eltelnek órák, hogy egy percre sem állunk meg a munkában. Erre lehet jó megoldás ez az oldal, amely használójának egy számláló segítségével 2 percnyi időt ad a relaxációra és kikapcsolódásra.

Bár a könyveket nem azok hossza, hanem tartalma miatt választjuk, felmerülhet bennünk a kérdés, hogy egy 2-3 órás vonatozásra elég lehet-e az adott regény, vagy egy másikat válasszunk erre az időtartamra. Erre a dilemmára ad választ a How Long to Read oldal, melynek segítségével kideríthetjük, hogy a kiszemelt könyvünk kitart-e a vonatúton. Magyar könyveket is kezel: Nemes Anna Előled című regényét például egy átlag olvasó 2 óra 37 perc alatt tudja kiolvasni. Az oldalak és szavak számát is megjeleníti a felület, de hasznos funkció ugyanakkor az is, hogy egy olvasási teszttel saját olvasási időnkkel is tud kalkulálni a rendszer.

Jelen cikk szerzője köztudottan imádja a kávét – és a kávéivást is túlzásba tudja vinni -, így hatalmas könnyebbség lehet hasonló sorstársak számára a Caffaine Calculator, amely testsúlyunk és a kávé típusa alapján megmondja, mennyi az ideális mennyiség naponta az adott koffeines italból. Nekem például 3,4 csésze cappuccino az ideális, így a reggeli, déli és délutáni kávém nem került veszélybe, bár kiderült az is, hogy 84 csésze cappuccinotól már fejre állnék…

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy egy fényképet kellene megszerkesztenünk, de nincs megfelelő program telepítve a gépünkre vagy mobilunkra. A Pixlr egy könnyen használható szoftver, amely nem igényel telepítést és teljesen ingyenes. Szerkeszthetjük képeinket a böngészőben, de letölthetjük az alkalmazást a telefonunkra is.

mymodernmet/makeuseof

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tíz + húsz =