“Hiszem, hogy az, amilyen ember végül válik belőlünk, attól függ, mit tanulunk apánktól azokban a kósza pillanatokban, amikor éppen nem akar tanítani nekünk semmit.”

 Umberto Eco


Az Apák napját a világ különféle országaiban más-más időpontokban ünneplik. A Nemzetközi Apák napját az Anyák napja párjaként kezdték el megtartani a 20. század elején. Ez a hagyomány hivatalosan az USA-ból származik, ahol minden év június harmadik vasárnapján kerül megrendezésre, akárcsak Magyarországon is. Idén 20-ára esik, amikor megemlékezhetünk Édesapánkról és Nagypapáinkról.

Ilyenkor az a szokás, hogy megajándékozzuk őket valami aprósággal, ezzel is kifejezve az irántuk érzett szeretetünket és tiszteletünket. Ezen alkalomból hoztam nektek pár fantasztikus ajándékötletet, hogy minél egyedibb és személyre szóló kis figyelmességgel okozhassatok nekik örömöt.

 

  1. Gyűjthető emléktárgyak

A gyűjteményben mindig van hely egy-egy újabb darabnak! A makett kiváló ajándékként szolgál, főleg ha olyan dolgot jelképez, amelynek eszmei értéke felbecsülhetetlen.

  1. Sörtorta

Ezen a szép meleg nyári napon mi is lehetne praktikusabb ajándék a hideg italnál? Tetszés és ízlés szerint összeállítható a „torta” bármilyen dobozos üdítőből vagy alkoholos italból. Egy hozzáillő masnival körbe köthetitek és máris meg van alapozva az ünnepi hangulat.

  1. Hála – tábla

Az pozitív érzések kifejezésére a legalkalmasabb ajándék egy feliratos tábla, amire ha a családfő rápillant, biztosan mosolyra fakad.

  1. Saját készítésű ajándékok

Akkor a legértékesebb az ajándék, ha energiát és szeretetet fektetünk annak elkészítésébe. Lehet szó akár a kedvenc süteményéről vagy a közös fényképek keretbe foglalásáról.

  1. Névre szóló díjak, kitüntetések

Az irántuk érzett tisztelet kimutatására a legalkalmasabb mód a feliratos tárgyak ajándékba adása. Számos fajta létezik ebben a kategóriában, például bögre, toll, trófea, hűtőmágnes, emlékérem és még sok más egyéb.

5+1 Közös program

A legemlékezetesebb ünnepi meglepetés mindenképp egy közös program. Ha van közös hobbitok, (horgászat, biciklizés, túrázás stb.) akkor érdemes ezen a napon is időt szentelni rá, de egy jó beszélgetés is tutira hatásos.

Bármelyik ajándékötlet mellett is döntötök, nem a mérete vagy pénzbeli értéke a fontos, hanem az, hogy az év mindegyik napján szeressétek egymást és sosem feledkezzetek meg a családotokról!

Boldog Apák napját!

Írta: Végh Elizabet

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

húsz − 10 =