Nyugat-Európában évtizedek óta hatalmas kultúrája van a kempingezésnek, és a nyaralás ezen formája távolról sem a lesajnált olcsó kategóriához tartozik.

A kempingezés nemcsak a kikapcsolódás nyugalmát nyújtja, hanem túrázási lehetőséget is, ami egyszerre válik előnyére a testnek és a léleknek. Az egyszerűséget kombinálja a természet szépségével, segít megnyugodni és eltávolodni a zsúfolt mindennapjainktól.

A Vasi Kempingezés szerelmesei – már a 60-as évektől kezdve gyakran mentek csoportosan kempingezni az országos szövetség tagjaként, majd elhatározták, hogy külön – önálló szervezetet hoznak létre, így 1992. februárjában megalakították a Vasi Kempingezők Egyesületét 37 fővel. A tagok száma az évek alatt megsokszorozódott, mely a sikeres működésüket jelzi.

A jubileumi közgyűlésen Havasi László jelenlegi elnök köszöntője után Takács Tibor az Egyesület Örökös Tiszteletbeli Elnöke visszaemlékezést tartott az elmúlt 25 évről. Elmondta, hogy kezdetben Mesteri fürdő volt a kempingezésük fő helyszíne, később aztán a Balaton part, de szinte az egész országot bejárták, sőt évente részt vettek a nemzetközi kempingtalálkozókon így pl. Franciaországban, Finnországban is. Nagy látványosság a rendezetten felsorakozott 400-500 lakókocsi a légi felvételeken.

Az Egyesület minden évben „Évnyitó Kemping Találkozót” szervezett Balatonlábdihegyen az Eldorádó Campingben.

Emlékezetesek az egy, kettő, három napos kirándulások is. Legutóbb 2016-ban Győrben látogatást tettek az AUDI üzembe és a Höveji Csipkemúzeumba.

Rendszeresek a sport és egyéb szabadidő tevékenységek, melyeken az egyesületi tagok családtagjaikkal együtt vettek aktívan részt.

Emlékezetesen a Nőnapi klubestek, Mindenki Névnapja, Családi Nap, Szüreti Fesztivál.
A rendezvényeken készült képek vetítése közben a jelenlévő klubtagok is hozzáfűzték saját emlékeiket. Egyikül elmondta, hogy volt olyan is, amikor annyi eső esett, hogy csak gumicsizmában lehetett a kempingben közlekedni.

Az emlékezések után Havasi László elnök azoknak az alapító tagoknak, akik még jelenleg is tagok emléklapot és rózsát adott át. majd megtartották az éves rendes közgyűlésüket a 2016 évben végzett tevékenységről és a pénzügyi helyzetről, valamint a 2017 évi tervekről.
A beszámolóban elhangzott, hogy a tagság átlag életkora már több mint 65 év, de sajnos ez általánosságban sok egyesületre – a sporttevékenységet folytatók kivételével – jellemző.

Facebook
VIAKőszegfalviné Pajor Klára

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

kilenc − 6 =