A 130 éves egyesület 22. virágvására (képgaléria)

0

A Szombathelyi Szépítő Egyesület, melyet 1885-ben alapítottak, ez évben ünnepli megalakulásának 130. évfordulóját. Az egyesület – Szombathely Megyei Jogú Város támogatásával – idén is megrendezte színpompás tavaszi virágvásárát.

A nagy múltú egyesület alapítói a századfordulón – a polgárok, cégek és a város adakozásából parkokat, fasorokat, díszkerteket és sétányokat létesítettek. A ma is működő egyesület célja – a mai szerényebb anyagi körülmények mellett is – a város építészeti, környezeti és természeti értékeinek megőrzése, a városvédelem, a városszépítés.

DSCN2846

Az évente megrendezésre kerülő tavaszi virágvásárok népszerűsége évről évre nő. A vásárt az idén 22. alkalommal 2015. május 9.-én szombaton 7-17 óráig rendezték meg Szombathely Fő terén. A helyi és városkörnyéki kertészek, kereskedők széles választékban kínálnak balkon-növényeket, muskátlikat, egynyári- és faiskolai növényeke és virágföldet. A helyszínen a kertészek szaktanácsadással segítik a vásárlókat. A kínált termékek kiemelt színfoltjai a kertkultúránknak, befolyásolják az életminőséget és kedvező hatásúak a környezet arculatára.

DSCN2850

Az egyesület a jövőben is mindent megtesz a kertkultúra fejlesztéséért és népszerűsítéséért, egy szebb, élhetőbb környezet kialakításáért.

Írta: Theisz Károly
Fotó: Bődi Lívia

H+/SZSZE

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

négy + tizenkilenc =