Az idén már tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Orbán-napi Hegyi Vigadalom “térségi szintről indult, de mára elmondható, hogy mára már az egész megye területéről érkeznek látogatók.” – mondta Németh-Kurimai Hajnalka a Hegypásztor Kör ügyvezetője a Vas Megyei Civil Információs Centrum sajtóreggelijén.

A programot főző-; bor-; valamint borkorcsolyaverseny is színesíti, valamint idén már második alkalommal vásári zenészek is gondoskodnak a program jó hangulatáról.

Délelőtt az Európai Borlovagrend ünnepélyes vonulását követően szentmise lesz, majd az Európai Borlovagrend új tagjainak ünnepélyes lovaggá avatásán vehetnek részt az érdeklődők, de a rendezvényen kerül sor a VIII. Vas Megyei – Nyílt – Pálinka és Párlat Verseny eredményhirdetésére is, délután 3 órakor.

Egész napos programokkal is várják a szervezők az érdeklődőket, ilyen lesz például a helyi termék vásár, ahol a különböző kézművesek portékájából élelmiszerek, ékszerek, ajándéktárgyak is vásárolhatóak lesznek.

A program keretében zsuppos-; és kovácsbemutatót tartanak, valamint lovaglásra, és lovaskocsizásra is lesz lehetőség.

A színpadon délután két órától egészen estig a helyi színjátszó és daloscsoportok mellett fellép többek között Molnár Bence is, a Fölszálott a páva című tehetségkutató műsor különdíjasa, valamint a Vasvári Ifjúsági Fúvószenekar is.

A szervezők tartalmas, sokszínű rendezvényt ígérnek, ahol a család minden tagja jól érezheti majd magát.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

3 + 1 =