Vásározókat, kitelepülőket várnak a Herényi Virágútra

0
Forrás: http://www.herenyiviragut.hu

2014. április 26-27-én ismételten megrendezésre kerül a  Herényi Virágút nevű rendezvény Magyarországon egyedülállóan – közel 1 km hosszú útvonalon – több mint 30 főként helyi (herényi és kámoni) virág-és dísznövény kertészet kiállítása és vására Szombathely  herényi városrészének utcáin és terein. A rendezvény különlegessége, hogy a kiállító és portékáit kínáló virág-és dísznövény kertészek és vállalkozások ezen a közel 1 km hosszú összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében laknak, vagy a telephelyük van itt, tehát mindenképpen kötődnek a területhez.

A Virágút is ezt a természetes útvonalat követi. A Bertalanffy Miklós utcától indulva, a Hóvirág és Tulipán utcán majd a Csók István utcán keresztül jutunk el a célállomásig, a Béke térig, ahol a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. telephelye, valamint a rendezvényt szervező és koordináló szervezet a Herényi Kulturális és Sportegyesület székhelye, a Herényiek Háza található.  Az egyesület szimbolikus nagyrendezvényévé vált Herényi Virágút – 2003 óta – minden év tavaszának Szent György napját követő hétvégéjén kerül megrendezésre. A vásározókat a szebbnél-szebb virágok, növények mellett kézműves kirakodóvásárral, vásári ételekkel és italokkal, több helyszínen zajló kulturális-és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal, valamint minden évben újabb-és újabb újdonságokkal várják a szervezők.

A rendezvényre március 24-ig várják a kitelepülők, vásározók jelentkezését. A rendezvényre őstermelők, kistermelők, kézműves termékeket és élelmiszeripari termékeket árusítók, vendéglátósok jelentkezését várják. A jelentkezés feltételeiről és szabályairól a rendezvény honlapján olvashatnak bővebben: www.herenyiviragut.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

1 + négy =