A Berzsenyi Könyvtárban minden hétre, ha nem minden napra jut egy-egy izgalmas és érdekes program. 2017. április 19-én a helytörténeti klub újabb előadásában Feiszt György a Vas megyei legendákról tart előadást.

A  „Csak a jövő biztos, a múlt állandóan változik” szlogen a hetvenes évek aktuálpolitikától vezérelt történetírását gúnyolta ki.  Abban azonban, hogy a múlt eseményeit alkalmanként másként látjuk nem kell mindig és mindenütt történelemhamisítást feltételezni. A régen történt események új megvilágításba helyezését hozhatja újabb források felbukkanása, a történelmi körülmények összefüggéseinek alaposabb megismerése, esetenként a csupán elbeszélésből, vagy szájhagyományból ismert történetek tényekkel való összevetése.

Feiszt György levéltáros 2017. április 19-én, szerdán 17 órakor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban sorra kerülő „Vas megyei legendák”  című előadásában  aNagysimonyi, Dugovics Titusz szülőfaluja, Markusovszky Lajos, Görgey Artúr törzsorvosa, az ivánci kereszt, a nemesmedvesi harangszó és a Jávor Pál Szombathelyen érettségizett történetek keletkezéstörténetét és valóságtartalmát vizsgálja.

A program a 2016. októberében megalakult Helytörténeti Klub rendezvénye. A könyvtár minden érdeklődőt szeretettel vár.


Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

hat − 4 =