Újabb vidám hazatérés

0

A Káldi Napraforgók Egyesülete immáron második alkalommal várta haza szülőfalujába a Káldról elszármazottakat.
Ahogy sejthettük az előzetes visszajelzések alapján, ismét megtöltötték a Faluház nagytermét a vendégek.

A tavalyi fergeteges találkozás után már szinte egyértelmű volt, hogy idén és a következő években is meg kell tartani ezt a rendezvényt. Megint megvoltak a „nagy találkozások”, és a falon lévő régi fotókat nézegetve a rácsodálkozások is: „Ezen a képen mi vagyunk!”

A program az egyesület elnökének, Simonné Fukszberger Szilviának a köszöntőjével kezdődött, majd a polgármester úr, dr.Schmidt József is köszöntötte a vendégeket. Bíztatta őket, hogy ha visszahúz a szívük, bátran térjenek vissza ide. A falu összközműves, van óvoda, 8 osztályos iskola, orvosi, fogorvosi ellátás, gyógyszertár, posta, bank, üzletek és a számos civil szervezetnek köszönhetően aktív élet folyik kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel.

kaldi (1)

A köszöntők után szentmise volt a Keresztelő Szent János templomban, melyet Szabó Imre verbita atya mutatott be, aki szintén káldi származású. Élete nagy részét misszióban töltötte, de idős korára hazatért Magyarországra. Kőszegen él a Missziós Házban, és évről-évre megtiszteli a káldiakat azzal, hogy szentmisét mutat be szülőfalujában.

kaldi (3)

A 15 órakor kezdődő operett műsorra teljesen megtelt a Faluház, sokaknak már ülőhely sem jutott. A közönség nagy része együtt énekelte az ismert operett slágereket az előadókkal, Göth Péterrel és Eszlári Judittal.

Műsorukat követően a Káldi Napraforgók Egyesületének néptánccsoportja mutatta be vasi táncokból – köztük a jellegzetes káldi sapkatáncból – álló műsorát, melyet a közönség végig tapssal kísért.

kaldi (4)

A táncbemutató után a káldi általános iskola nyitott kapukkal várta a nosztalgiázni vágyókat – sokan éltek is ezzel a lehetőséggel és felidézték gyermekkoruk emlékeit. Közben a Faluház udvarán megfőtt a finom babgulyás, mellyel az egyesület vendégül látott minden résztvevőt. 18 órától a szombathelyi Capito gitárklub műsorát hallhattuk. Zenéjükkel a 70-es, 80-as éveket idézték. Ihász Gábor „Elszáll a gondom” kezdetű slágerére már elkezdődött a közös éneklés és tánc is. Később a zenés-táncos hangulat éjszakába nyúlóan folytatódott a kemenesmagasi Septeam együttessel.

A vendégkönyvben szereplő bejegyzések szerint káldiak és elszármazottak egyaránt jól érezték magukat, vidám, felhőtlen délutánt tölthettek el együtt. Folyt.köv. 2017. augusztusában!

Káldi Napraforgók Egyesülete

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

20 + tizenkilenc =