A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubja 2017. október 5-én (csütörtökön) 17 órakor tartja első „hivatalos” rendezvényét a 2017-es év második felében.

A klub vendége Hideg István toronylövegmester, a helyi Matrózmúzeum alapítója, vezetője lesz. A beszélgetést vezeti Spiegler Tibor, a klub egyik szervezője, magángyűjtő, helytörténész.

Vajon mi visz rá egy fiatalembert, hogy egy tenger nélküli országban matrózmúzeumot alapítson, vagy szervezzen egy tengerész hagyományőrző csoportot? (Zárójelben jegyezzük meg, hogy Magyarországon az egyetlen haditengerészeti legénységet megjelenítő csoport az övék.) Hol található a múzeum, mikor jött létre, hogyan látogatható és melyek a legértékesebb darabjai? Melyik volt a legemlékezetesebb helyszín, ahol a csoport „fellépett” és hogyan készült a nemrég megjelent Matróznaplók című könyv? (A kötet a helyszínen megvásárolható lesz.)

A közel egy órás beszélgetés során az érdeklődők ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak, de megtudhatnak sok más érdekességet a „tengerészéletről” és virtuális tárlatvezetésen vehetnek részt vetített képes formában, melynek kalauza természetesen a legilletékesebb személy, Hideg István lesz. A szervezők meglepetéssel is készülnek: fényképezőgépet érdemes lesz hozni!

A rendezvény különlegességét adja még, hogy ezzel a programmal ünnepli a klub egyéves évfordulóját, amely alkalomból az érdeklődők tombolasorsoláson vehetnek részt. Várunk tehát Mindenkit (nem csak klubtagokat) 2017. október 5-én 17 órakor, ahol fény derül minden „titokra”.


Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizennyolc + 15 =