Tejhiány miatt bezárt átmenetileg a világrekorder venezuelai fagylaltozó

0

Tejhiány miatt átmenetileg bezárt egy híres venezuelai fagylaltozó, amely 863 különböző ízt felvonultató kínálatával került be a Guinness-rekordok könyvébe – írja a BBC.A turisták körében is népszerű, Merida városában található Coromoto fagylaltozó a Facebook közösségi portálon jelentette be, hogy a gazdasági válság következtében kialakult tejhiány miatt bezárásra kényszerül az idény hátralévő részében.
A karácsony óta zárva tartó üzletet különlegesen gazdag választéka tette híressé, a kínálatban olyan furcsa és egzotikus ízek is helyet kaptak, mint a bab- és a sörízű fagylalt.
A fagylaltozó egyik alkalmazottjának elmondása szerint a döntéssel Manuel da Silva tulajdonos a Coromoto hírnevét szeretné megóvni. Mivel az elmúlt hónapokban alig lehetett tejhez jutni a venezuelai boltokban, annak ára a feketepiacon pedig hatszorosára emelkedett, a Coromoto nem tudta a teljes fagylaltkínálatot fenntartani, és a vásárlók már panaszkodtak, amiért csökkent a választék.
Venezuela lakossága az ország gazdasági teljesítményének lassulása, a kiemelkedően magas infláció, valamint a szigorú valutakorlátozások miatt egész évben az alapvető termékek hiányával küszködött.
A Coromoto leghamarabb január közepén nyithat ki újra.
http://www.bbc.com/news/world-latin-america-30614025

MTI

 

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizennégy − hat =