Tavaszi virágvarázs a Fő téren

0

Az idén 23. alkalommal szombaton a hagyományokhoz híven a Fő téren rendezte meg tavaszi virágvásárát a Szombathelyi Szépítő Egyesület.

A virágvásár első kezdeményezésként 1928-ban merült fel az akkori egyesület vezetősége részéről. A „Virágos Szombathely” program célja az volt, hogy a középületeken és a magánházak sokaságán

„…..virágerdő díszelegjen és szórjon színt és illatot feledhetetlen benyomást a járókelő lelkébe.”

Majd 1969-ben a városi tanáccsal közösen került meghirdetésre a „Virágos, tiszta Szombathelyért” mozgalom, amely kezdeményezés már a parkokra, vendégjárdákra is kiterjedt. A szombati virágvásáron a kereskedők sokszínű, tarka-barka növényekkel várták a vásárlókat. A kínálatban az egynyári és balkon növények mellett muskátlik, faiskolai növények, kaktuszok is megtalálhatóak voltak. A kereskedők virágápolási és kertészeti tanácsokkal is segítették a vásárlókat. A kínált termékek kiemelt színfoltjai a kertkultúránknak, befolyásolják az életminőséget és kedvező hatásúak a környezet arculatára.

Az egyesület a jövőben is mindent megtesz a kertkultúra fejlesztéséért és népszerűsítéséért, egy szebb, élhetőbb környezet kialakításáért, ezért tervbe van az őszi virágvásár megrendezése is.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

négy × négy =