Első alkalommal került megrendezésre Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, a több száz érdeklődőt vonzó I. Szombathelyi Képregény Bazár.

A rendezvény lényege, hogy egy helyen találkozhattak képregény gyűjtők, árusítók, rajongók és a témával csak ismerkedni kívánók is.

A Képregényes Bazár egyben, egy kiváló fórum arra, hogy a kimondott képregényes szubkultúrába tartozók, akik ténylegesen képben vannak a témát illetően, találkozhassanak kedvenc képregényük fordítójával, képregény rajzolójával, vagy kiadójának képviseletével.

A Bazár célja röviden a műfaj szépségeinek népszerűsítése, olvasásnépszerűsítés helyi szinten. A legkeresettebb témák természetesen most is a szuperhősös klasszikusok voltak, de a gyermekkor nagy kedvencei Garfield, Góliát és pajtásait is sokan keresték.

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat a kiadókat, képviseleteket, akikkel találkozhattunk a Könyvtárban:

  • Nero Blanco Comix  – Bayer Antal a magyar képregénykiadó képviseletében.
  • Kaméleon Komix – Szűcs Gyula képviseletében. Világvégi mesék, amely egy posztapokaliptikus képregényeket tartalmazó kiadvány.
  • Frike Comics Kft – Giovanni Gianni Gallotta – olasz és amerikai képregényekkel foglalkoznak
  • 5Panels – magyar képregényalkotó bázis – Szebeni Péter, Pádár Ádám – csak saját maguk által készített képregényeket terjesztettek. A legújabb és CSKA címet viselő, mely olyan képregények antológiája, melyeknek főszereplői a macskák.
  • X-Embörök – Váradi Gábor képviseletében és még sokan mások.

A szervezők Farkas Balázs és Kóbor Róbert, a sikerre való tekintettel szeretnének hagyományt teremteni, a számos hazai, amerikai, olasz képregényeket felvonultató rendezvényből, tehát jövő áprilisban ismét készíthetjük a lelkünket és a szellemünket egy jó kis képregényes workshopra.

Spiegler-Kutasi Nikoletta
(cikk)
Spiegler Mihály
(fotó)

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − öt =