Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be a szombathelyi advent idei programját. A tájékoztatón dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, Horváth Soma alpolgármester és dr. Károlyi Ákos jegyző ismertették az idei újdonságokat. Óriáskereket állítanak fel a Borostyánkő Áruház elé, a Fő téren pedig egy rendezvénygömbben szerveznek majd különböző kulturális és gyermekprogramokat.

1Az adventi vásárt és a programokat idén is a szombathelyi polgármesteri hivatal munkatársai szervezték.

2A korábbi években megszokott arculati elemek mellett több újítást is hoz az idei karácsonyi program: rendezvénygömb, körhinta és óriáskerék is színesíti a rendezvényt.

3A rendezvénygömbben számtalan kulturális programmal várják a szervezők az érdeklődőket: a helyi ismert előadók és zenekarok mellett jön többek között Takács Nicolas, Oláh Gergő és Janicsák Veca is.

4Új elemként fog megjelenni a körhinta is a Fő téri forgatagban, amelyet a korcsolyapályához közel állítanak majd fel.

5Óriáskereket is felállítanak az idei adventre: több hetes felmérés alapján, a hivatal munkatársai és a kerék üzemeltetői úgy döntöttek, hogy a Borostyánkő Áruház előtt állítják fel majd az új látványelemet. November 19-től zárják le azt a 29 parkolóhelyet, amit az óriáskerék felállítására használnak majd. Horváth Soma alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a kieső parkolókapacitást az áruház mögötti parkolók pótolni tudják, hiszen ez a terület felmérések szerint 60-70 %-os kihasználtsággal működik.

6Az óriáskerékre jegyeket biztosítanak az Aranyhíd iskola és az autizmussal élőket segítő Holnap Háza részére, az önkormányzat és az üzemeltetők együttműködésének köszönhetően. Egyébként a vásárban kapható szombathelyi karácsonyi bögrékből befolyó bevételt is e két intézmény számára ajánlja fel a város.

7A biztonságot egy biztonsági cég mellett a helyi polgárőrök is segítik majd.


A sajtótájékoztatón készült live videónk visszanézhető:


Galéria:

Fotó: Csóka Dóra
Szöveg: Simon Ádám

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenöt + kilenc =