Gyakori probléma a diákok körében, hogy nehezen tanulnak. Mi megpróbálunk segíteni ezen:

Google kép

  1. Csoportos tanulás

Egyedül nem túl jó tanulni, viszont, ha csoportosan ültök le a tananyag felé, akár gyorsabban is végezhettek. Feladatok felosztása és közös megbeszélése, értékelése.

  1. Gondolattérkép

Az ábrázolás is nagy szerepet játszhat a tanulásban azoknál, akik inkább vizuális beállítottságúak, akiknek a képek, színek és a térbeli elrendezés nagyban segít a tanulásban. Ilyenkor készíthetünk ún. gondolattérképet.

  1. Kulcsszavak, tanulókártyák

Nem mindig elég az olvasás vagy egyszerű kiemelés, hiszen a leghatékonyabban úgy sajátítja el az anyagot, ha le is írja azt.

  1. Színes kijelölés aláhúzás

Információ kiemeléséhez és az ismétlés megkönnyítéséhez a legegyszerűbb, ha aláhúzást, vagy színes kiemelést használsz.

  1. Kiegyensúlyozott energia- és folyadékbevitel

A tanulással rengeteg energiát éget a szervezeted, ezért mindig gondolj a megfelelő étkezésre. Igyál sokat tanulás előtt és közben is.

5+1. Levegő, fény, kényelem

Az előkészületek sokkal fontosabbak lehetnek, mint gondolnád. Az agyad jobban működik, frissebb vagy, ha megfelelő annak oxigénellátása. Ennek érdekében nyiss ablakot, de legalább rövid ideig szellőztess a helyiségben, ahol tanulni fogsz.

Facebook
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + tizenkettő =