Sportprogramokat illetve jubileumi programsorozatot ajánlottak a sajtóreggelire meghívott civil szervezetek képviselői a média munkatársainak figyelmébe.

A Vas Megyei Civil Információs Centrum által rendezett, már hagyományosnak mondható reggelin négy szervezet ismertette a következő időszakra tervezett programjait.

Merklin Ferenc, Lengyelné Molnár Mária

A Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017-2018-as tanévben ünnepeli fennállásának 100. évfordulóját, amelynek alkalmából számos kulturális és sporteseményt szerveznek. Minden hónapban új kiállítással mutatkoznak be az iskola volt és jelenlegi művészei, valamint folytatódik a nagy sikerű Tea és Tudomány című rendezvénysorozat, ahol volt diákok mesélnek diákéveikről. Olyan ismert személyek is megosztják középiskolás élményeiket az érdeklődőkkel, mint például Für Anikó színművész, Szabó T. Anna költőnő.  Novemberben iskolatörténeti kiállítással elevenítik fel az elmúlt 100 évet.

Merklin Ferenc, Lengyelné Molnár Mária, Szakács Zsanett

A gimnázium számára az évfordulót még emlékezetesebbé teszi, hogy idén Szombathelyen rendezik meg az Euroweek elnevezésű kulturális diáktalálkozót. A 25. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi találkozón húsz ország közel kétszáz küldöttének lesz lehetősége megismerni egymás kultúráját és nemzeti értékeit. Az egyhetes programsorozat a diákok, tanárok és szülők összefogásával, valamint helyi civil szervezetek szakmai támogatásával valósulhat meg.

Katona Péter

A reggelin résztvevő egyesületek képviselői olyan szeptemberi programokat ajánlottak, amelyek arra ösztönzik a lakosságot, hogy minél többet mozogjanak a szabadban.

A Sakura Egyesület szeptember 23-án szervezi meg Vas megye egyetlen hosszútávú gyalogos teljesítménytúráját. Az Őrvidék-Várvidék elnevezésű gyalogtúrán a résztvevők 100-, 60-, 30-, 10 és 6km-es távon tehetik próbára kitartásukat és tájékozódási képességüket. A program sajátossága, hogy a kitűzött távot akár kutyával is lehet teljesíteni. A túrázókat ellátással és ellenőrző pontokkal várják a szervezők.

Kívés István

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület negyedik alkalommal szervez futófesztivált a városban. Profi és amatőr sportolókat is várnak szeptember 24-én az ELTE SEK épületéhez, ahol a félmaraton mellett 10 km-es utcai, 4X2,5 km-es váltó és a legkisebbeket is megmozgató rövidebb futamokat is indítanak. A futófesztiválra a nevezés szeptember 11-ig lehetséges.

A rendezvény részletei a www.szoese.hu oldalon megtekinthetők.

Döméné Király Gabriella

Az Európai Mobilitási Hét celldömölki programsorozatának részeként a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület szeptember 17.-én Ság hegy kerülő kerékpártúrát szervez. A hatodik alkalommal meghirdetett túrán a táj szépségét és nyugalmát élvezhetik a résztvevők.  A program a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőtől indul és Kemenesalja falvain keresztül erdők, legelők határolta úton vezet. A kerékpártúrával egy időben Nordic Walking túra is indul egészen a Ság hegyen található Trianon emlékkeresztig. A részvétel mindkét programon ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebben tájékozódni a www.vulkansag.hu honlapon lehetséges.

Tilinger-Kecskeméti Edit

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizenöt − 5 =