Székesfehérváron a Köfém Sportcsarnokban rendezték szombaton délelőtt a Játékos Sportverseny Diákolimpia Országos Döntőjét. A fináléba nyolc csapat jutott, akik hét várost képviseltek: Székesfehérvárról, Szombathelyről, Nagykanizsáról, Törökbálintról, Egerből, Miskolcról és Jászberényből érkeztek csapatok a városba – írja a szekesfehervar.hu.

A döntőben az I-II. korcsoport versenyzői csapatban mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A 2019/2020 tanévben összesen 257 iskolai csapat nevezett a versenysorozatra. Az országos döntőben pedig nyolc csapat versenyezett „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. A versenyen a Játékos Sportverseny albizottság által összeállított sor- és váltóverseny feladatokból 10+1 játékot kellett teljesíteniük a gyerekeknek. A csapatok 18 főből álltak, azonban egy-egy feladatot 12 tanuló hajtott végre.

A versenyen két csapat is érkezett a vasi megyeszékhelyről. A szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola ötödik, a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedig a nyolcadik helyezést érte el a megmérettetésen. Gratulálunk! 🙂 

Fotó: Bácskai Gergely
Forrás: szekesfehervar.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

2 × 1 =