A vasárnapi napon szintén megtelt élettel a szombathelyi főtér. A délután folyamán a gyerekek, és a felnőttek is megtalálhatták a maguknak való kikapcsolódási lehetőséget.

A régi Art Café közötti részen 14:30-tól a Fafúvós kvintett kezdte el a programsorozatot,míg az Iseum előtti téren Háklár Dóri magyar népmeséket mondott el.

A Városháza előtti téren pedig 15 órától a Mesebolt Bábszínház előadásai színesítették a délutánt. A legnagyobb érdeklődést a West Side TSE tánccsoport váltotta ki. 18 órától Peltzer Géza harmonikás műsora vette kezdetét az Uránia Borozónál.
Az Utcaművészeti Hétvégét a Globe zenekar zárta a Broodway Café-nál.

Lehetőség nyílt a kilátogatóknak kézműves foglalkozásokon részt venni,illetve kézműves termékeket vásárolni. A kiállítók között megtalálható volt a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai is.

Kapy Ancsa a Csoport egyik alapítója mesélt a Csoportról,és a céljaikról.

„Három éve alakult a Csoportunk,mert olyan elviselhetetlenné vált az illegális hulladéklerakás a Parkerdőben,ezért a párommal és hat barátunkkal együtt alapítottuk meg a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoportot, hogy felhívjuk az illetékesek figyelmét arra,hogy valamit tenni kéne,és most érett be ez a dolog. Három év munkája,hogy itt vagyunk kint és teret kaptunk. Egyre több helyre hívnak minket,és ezzel tudjuk népszerűsíteni a legális hulladéklerakó helyeket. A SZOVA összeállított nekünk egy jó kis anyagot,amit terjeszthetünk és ami aktuális. Próbáljuk megmutatni a Parkerdő szépségét képeken,hogy ezért a látványért harcolunk. Mindenki gondoljon bele abba,hogy ha az ágyában sörösdobozok lennének,vagy a lakásában kosz és sok hulladék lenne,akkor ő se szívesen menne oda,de az állatok kénytelenek ott élni,mivel ez az otthonuk.”

 

Vörös Valentin
Beretczky Boglárka

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

hat + 12 =