Főleg Amerikában ismert, de a világon egyre több helyen tartják meg február 9-én az „Olvass a fürdőkádban” napot. De honnan jött ez az egész?

Nincs pontos említés az “Olvass a fürdőkádban nap” alapítójáról, történetéről vagy eredetének bármilyen részletéről. A fürdőben való olvasás eredete valószínűleg a római fürdőkben merült fel, az első olyan korban, amely valóban magáévá tette a fürdőzés kultúráját.

A középkorban a fürdőzés, mint társasági esemény és alap higiéniai tevékenység hanyatlásnak indult, a római fürdők pedig tönkrementek. A háztartásokban a fürdőszobák a reneszánsz korban jelentek meg újra, ezzel pedig ismét lehetőség nyílt a kádban olvasásra.

A szokásról azt tartják, hogy a hetvenes évek Amerikájában alakult ki, amikor egyre nagyobb számban jelentek meg a különböző, könnyen és gyorsan olvasható magazinok a piacon. Érdekesség, hogy az okostelefonok megjelenése óta egyes kutatások azt támasztják alá, hogy nemhogy csökkent, hanem inkább nőtt a kádban való olvasás mértéke. Ennek oka, és a furcsa jeles nap célja manapság az, hogy az embereknek nincs sok idejük az olvasásra, így azt valamely tevékenységgel kötik össze – például a kádban fürdéssel.

Manapság számos olyan termék áll rendelkezésre, amelyek abban segítenek, hogy biztonságosabban lehessen olvasni a fürdőkádban. Ilyenek például kisebb polcok, vagy párnák, amelyek megvédik a víztől a nyomtatott olvasmányt. Több portál pedig hasznos tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogy milyen habfürdőt és illőolajokat, valamint olvasnivalót válasszunk, hogy még élvezetesebb legyen ez a nem szokványos nap, amelyet a #ReadInTheBathtubDay és a #NationalReadInTheBathtubDay hashtageken keresztül is megismerhetünk.

happydays365.org/daysoftheyear

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − tíz =