Negyedszerre is térzene a Fő téren

0

Szombathely Város Fúvószenekara a hagyományokhoz híven immár 4. alkalommal 2013.07. 20-án térzenei koncertet adott a Fő tér rendezvényterén a Szentháromság szobor előtt. Vezényelt: Szabó Krisztián Béla Pascal.

A délután 5 órakor kezdődő koncertet a zenekar minden évben a városlakók és az arra sétáló turisták szórakoztatására adja.

„ Az 1960-as években város lakói legtöbbször a térzenék alkalmával találkoztak a zenekarral. A hétvégi zenélés hagyomány volt, sokakat csábított a Savaria (akkor még Kovács) Szálló előtti térre. A zenekar minden muzsikálás után a város vendége volt ebédre és sörre” (idézet a zenekar történetét feldolgozó kiállítás anyagából).

Az idén a koncerten a zenekarral szorosan együttműködő Gyémánt Mazsorett csoport is fellépett.

A nagy meleg ellenére szép számú nézőközönség gyűlt össze, akinek vaskos tapsa jelezte azt, hogy a megrendezett koncert sikeres volt. A zenekar 2X40 percet játszott 10 perces szünettel megszakítva.  A repertoár nagyon jól összeállított volt, mindenki találhatott neki tetsző zeneszámot.

A zenekar tavaly (az 55 éves jubileum alkalmából) két térzenei koncerttel örvendeztette meg a közönséget, az idén ezt az egy koncertet adta.

De a hagyományokhoz híven a zenekar jövő évre is tervezi azt, hogy térzenei koncertet adjon. Mi városlakók pedig már várjuk azt, hogyha egy nyári szombat délután, ha kimegyünk a Fő térre, a fúvószene dallamai járják át a teret. És azt szeretnénk, ha elődeik jó szokását megtartva ez a hagyomány nem szakadna meg.

[icon name=”icon-info-sign”] Bődi Lívia

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

1 × kettő =