Nagyon szerencsésnek érezhettem magam, amiért részt vehettem egy kulturált fesztiválon. Ahol mindenki megfordul. A kicsi 6 évestől akár a 60 évesig, bárki kedvére talál magának programokat. Nagyon sokat köszönhetünk annak a 14 szervezetnek, aki miatt tisztaságban és komfortosan érezhettük magunkat.

Természetesen nem csak ilyenekkel foglalkoznak, hanem még a klímaváltozással, mikró műanyagokkal, kutyatartással… és még sok más érdekes dolgokkal is. Ezeket lehozták a művészetek fesztiváljára is, ahol különböző beszélgetésekkel, programokkal próbálták átadni ezt nekünk. Tanácsokat kaphattak életmódváltásról és társadalmi problémákról is az érdeklődők.
Kemenes Vulkán park barlangokat mutatott be a gyerekeknek, hogy kicsit közelebbről lássák, milyen természeti csodáink vannak. Miért fontos vigyázni rájuk és velük.
Vannak különböző játékok is, mint például van egy fal, ahol üzeneteket hagynak egymásnak a jelenlévők, megadott témával kapcsolatban. Az ételkóstoló is nagy sikert aratott. A kisebbek kedvence volt még a növényfelismerés is. A legismertebb, legsikeresebb játék talán az volt, amelyiknél állomásokon kellett elvégezni bizonyos feladatokat. Ezek elvégzése után pedig pecséteket kaptak. Egy adott színes pecsét szám után ajándékban részesültek.
Újdonságok közé tartoztak; a kerekasztal beszélgetések, amelyeknél különböző témákat jártak körül és azzal kapcsolatban kérdezni is lehetett. 20 fő helyett most 60 pluszos létszám látogatott el ezekre a programokra. Nagy sikert is arattak. Rengeteg kérdést válaszoltak meg. Segítettek az emberek életmód váltásában, vagy csak egy kis gondolatmenet elindításban.
Cikkemben nagy segítségemre volt Berta Kinga Manuéla, a program kulcs fontosságú embere.

Továbbra is biztatnék mindenkit legalább egy „zöld” előadás meghallgatására. A világ körülötte valóban kivirágzik.

írta: Takács Flóra

Facebook
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenöt − 6 =