MRSZ: Karácsonyi ajándék a rászoruló gyerekeknek

0

Országszerte harminc gyűjtőponton adhatják le a szegény gyermekeknek szánt ajándékukat a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) támogatói. A „Nincsen számukra hely” címmel meghirdetett adománygyűjtéshez Szinetár Dóra, Szabó Patrícia és Katus Attila is csatlakozott az Allee Bevásárlóközpont mellett felállított adománygyűjtő pontnál.

A gyermekeknek szánt karácsonyi ajándékok, az úgynevezett Nyilas Misi-Pakkok az ország határain innen és túl, nagycsaládban és nehéz körülmények között élő gyermekekhez jutnak el. Nyilas Misi immár klasszikussá vált történetét sokan a szívünkbe zártuk, a debreceni kisdiákét, aki nagy örömmel fogadott (volna) egy csomagot, amit neki küldtek. A Magyar Református Szeretetszolgálat szeretne örömet okozni a hátrányos helyzetű gyermekeknek, akik hiába vágynak ajándékra karácsonykor. A kezdeményezéshez a korábban Nyilas Misi karakterét megformáló Szinetár Dóra énekes-színművész is csatlakozott.

„Abban hiszek, hogy az ember akkor tud kitörni a nehéz helyzetekből, ha kap erre vonatkozóan lökéseket. Egy ilyen ajándék, amelyért senki nem vár köszönetet, segíthet abban, hogy a kisgyermek ne azzal a lelki nyomorral éljen, hogy ő nem kap ajándékot, ő úgyis kevesebb, rosszabb, szerencsétlenebb, mint mások, hanem azt érezze, hogy rá is gondolt valaki, ő is különleges. Fantasztikus lehetőség így segíteni valakin” – mondta el Szinetár Dóra a Nyilas Misi-Pakk kapcsán. A művésznő maga is összekészített egy csomagot, melyben egy olyan kerámiakép-készítő játékot helyezett el, amilyennel a kislányával is sokat játszott. „Remélem, az a kisgyermek, aki kapja, szintén az édesanyjával játszhat vele, mert az úgy szép” – tette hozzá.

Sok családnak nem csak az ünnepek közeledtével, de ilyenkor különösen is nagy gondot jelent a napi betevő biztosítása. A mélyszegénységben élő családok nem csak az ajándékokról, de finom falatokról is ábrándoznak. A református Szeretetszolgálat az ünnepek előtt tartósélelmiszert is gyűjt, hogy ezzel is segíthesse a nélkülözők karácsonyát.
Sztárok hoztak ajándékot a szegény gyerekeknek

Pál Sándor a Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az adventi időszak azért is fontos, mert ilyenkor az emberek érzékenyebbek a körülöttük élők nehézségeire. „A Nincsen számukra hely kampány során bemutatjuk azokat a csoportokat, akiket sokan talán észre sem vesznek a hétköznapok során, és segítjük az elesetteket, a társadalom perifériájára szorultakat és a kilátástalannak tűnő helyzetekben élőket” – tette hozzá a Szeretetszolgálat vezetője. „Számunkra a mostani faállításnak az volt az egyik legmeghatóbb mozzanata, amikor önkéntesként csatlakozott hozzánk a fogyatékkal élő Vili. Egész délután díszítette a fát és olyan széles mosollyal ment haza a munka végeztével, hogy egyértelmű volt a sikerélménye. Az is feladatunk, hogy megmutassuk néha egy szendvics, egy mosoly vagy csak egy kis törődés is csodákra képes. Másfélmillióan élnek mélyszegénységben Magyarországon, 561 000 fogyatékkal élő van és 191 000 a veszélyeztetett kiskorúak száma. Ha egy-egy ajándék vagy adomány még csak kis cseppnek is tekinthető a fenti számok tükrében, a megajándékozott családoknak ez jelenti az egyetlen segítséget” – hangsúlyozta Pál Sándor.

Az adománygyűjtés a tárgyi felajánlások mellett anyagilag is támogatható: a 13600-as telefonszám 66-os mellékének hívásával 250 forinttal támogathatják a programot, valamint a 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámon keresztül „karácsonyi ajándék” megjegyzéssel, illetve a Szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán keresztül online adományozás is elérhető.

♦ Szöveg és kép: MRSZ / jobbadni.hu / fotók: Vargosz / reformatus.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizennyolc − tíz =