Megjelent az idei Civil licit pályázati kiírása

0

Kiírták az idei Civil licit pályázatot, amelyre vállalatoknak nyújtandó környezetvédelmi, esélyegyenlőségi programokkal jelentkezhetnek a civil szervezetek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a hatodik Civil liciten ismét az lesz a fő cél, hogy a profitérdekelt szféra szereplői megismerkedjenek a civil szektor legjobb CSR-szolgáltatásaival (corporate social responsibility, vállalati felelősségvállalás), és egy árverés keretében meg is vásárolhassák azokat.
Mint írták, a civil szervezetek a Civil Licit Alapítvány a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel együttműködésben meghirdetett pályázatán nyerhetik el a jogot a fenntarthatósági árverésen való részvételre. Olyan szolgáltatásokkal lehet pályázni, amelyek a társadalmi vagy környezeti fenntarthatóságot szolgálják, és amelyeket a pályázó civil szervezet a vásárló vállalattal közösen valósít meg. Ezek lehetnek érzékenyítő tréningek, önkéntes programok, családi napok, ismeretterjesztést, tanácsadást szolgáló projektek – sorolták a példákat.
A tájékoztatás szerint az idei kiírásban támpontokat adnak a pályázóknak arra vonatkozóan, milyen fenntarthatósági trendek vannak jelen a profitérdekelt szektorban, vagyis milyen pályázatok lehetnek sikeresek a piacon. Idén november 12-én tíz civil szervezet kínálhatja majd eladásra szolgáltatásait a Design Terminálban, ahol a felkínált szolgáltatásokra vállalatok vezetői licitálnak, az aukció szabályai szerint – tették hozzá.
A pályázati kiírás letölthető a www.civillicit.hu oldalról, a beadási határidő július 9.
Tudatták: a tavalyi Civil liciten minden szolgáltatás elkelt, nagyon sokat közülük már meg is valósítottak, a vállalatok beépítették őket CSR-stratégiájukba. A 2012-es liciten a legnagyobb érdeklődést egy olyan érzékenyítő családi nap könyvelhette el, amelyen különböző fogyatékossági típusokba sorolható emberekkel sportolhattak együtt a vállalat dolgozói. Ez a szolgáltatás a kikiáltási ár háromszorosáért kelt el – jegyezték meg.

[icon name=”icon-info-sign”] MTI
[icon name=”icon-picture”] www.civillicit.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

8 − 7 =