A vezető építésztervező, vezető településtervező Rónai Károly diplomájának 1964-ben történt megszerzése óta élt és dolgozott Vas megyében. 81 éves korában érte a halál, a hírről a Szombathelyi Szépítő Egyesület tájákoztatta lapunkat.

Sokoldalú alkotó volt, aki a közösségért végzett munkából is kivette részét. A Szombathelyi Szépítő Egyesületnek több évtizede tagja, 1996–2000 között ügyvezető elnöke, 2015-től pedig örökös elnökségi tagja volt. Napjainkban aktívan részt vett a város, és az egyesület életében, javaslatait, véleményezéseit nagy tisztelettel fogadták. Alapítása óta tagja volt a Magyar Építész Kamarának. Rónai Károly munkái Szombathely és Vas megye 20. századi építészeti örökségének értékes elemei, egy feltűnés nélkül, de kitartó igényességgel és türelemmel alkotó építőművész produktumai.

A H+ Média 2022. november 14-én, hétfőn reggel 9 órától sugározza Facebook-oldalán a róla készült emlékműsort a Civil Idő különkiadásában.

Az építészmérnök több jellegzetes épületet is tervezett Szombathelyen, kiemelkedik például az Órásház és a Domus épülete, melyről most Csonka András fotóit tesszük közzé, ezzel is emlékezve a mérnök munkásságára.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

húsz + 2 =