Még az Esterházy herceg is vendége volt a nagy sikerű Karneváli Civil Korzónak!

0

Rengeteget ember látogatta meg a Savaria Karnevál civil helyszínét 2016. augusztus 26. és 28. között. A Civil Korzón 26 standon rekordszámú, közel ötven szervezet várta az érdeklődőket, míg a színpadon több zenei és táncos produkció is helyet kapott, ezzel igazi karneváli hangulatot kölcsönözve a helyszínnek.

A Vas Megyei Önkéntes Centrum – Vas Megyei Civil Információs Centrum – Hírlevél Plusz pavilonjából koordinálták a karneváli önkéntes programot: a közel hetven önkéntes a három nap folyamán többek között a jegyellenőrzésben, a gyermekekre ragasztható matricák osztásában, valamint a felvonulás alatt az oltópontok felügyeletében is segédkeztek.

DSCF8393

Az Édes Vidék Cukrászműhely pavilonjánál Augustus császár csemegéjét lehetett megkóstolni, amely különböző aszalványokat, olajos magvakat tartalmaz. A linzertésztával készült süteményben mandulát, pörkölt mogyorót és mézet is felfedezhettek a kóstolók.

IMG_3718

A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány standjánál megállók az újraélesztéssel kapcsolatos fontos tudnivalókat ismerhették meg, a Fekete István Állatvédő Egyesület, valamint az Állatvédők Vasi Egyesülete pavilonja pedig az örökbefogadható állatokkal jelent meg a korzón. Utóbbi szervezet Facebookra kitett posztja szerint a három nap folyamán 6 macska és 3 kutya talált gazdira.

A korzó egyik szervezője, a Szombathelyi Civil Kerekasztal külön sátorban tucatnyi tagszervezetével várta a karneválozókat. Itt a különböző területeken tevékenykedő civil szervezetek munkáját ismerhették meg könnyed formában az oda látogatók.

IMG_3982

A fertődi Esterházy-Kastély is a korzón mutatkozott be az érdeklődőknek: az immár negyedik alkalommal megrendezett Eszterházi Vigasságok koncertsorozat programjairól, valamint az Eszterházy-Kastély látogatásával kapcsolatos tudnivalókról kaphattak információt a standot látogatók. Szombat késő délután pedig itt találkozott Dr. Puskás Tivadar polgármester és Herceg Esterházy Antal.

A rekordszámú szervezet bemutatkozását rekordszámú produkció színesítette: a Vasi Múzeumbarát Egylet irodalmi-zenés előadással, a Pesovár Ernő A.M.I. néptánccal, az ALTEF4 és a BioRitmus Zenekar zenével és énekkel kápráztatta el a jelenlévő közönséget de fellépett a Perenyei Hagyományőrző Egyesület Férfi Népdalköre, a Petőfi Telepért Egyesület Szív-hang Énekkara, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület kórusa is – nem kihagyva a Zoom-barátok Egyesület zumba produkcióját sem. Nagy érdeklődést váltott ki Ruben La Voz latin-amerikai dalválogatása, valamint Amaya előadásai is, aki pénteken orientális, szombaton burlesque, vasárnap pedig salsa-fúziós tánccal várta a közönséget. A Salsa La Vida Szombathely az általuk előadott műsoron kívül, a programok között nagy sikerű táncházat tartottak, melybe sok arra sétáló bekapcsolódott.

Fotó: Vas Megyei Civil Információs Centrum, Hírlevél Plusz

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 3 =