A szokásostól eltérő módon csütörtök helyett kedden, azaz augusztus 15-én kerül a mozikba a nyár zenés vígjátéka, a PAPPA PIA, amely egy romantikus, vidám mese a szerelemről, a barátságról az összetartozásról, és a fiatalságról. Azonban úgy tűnik, a rendhagyó premier dátum nem lepte meg a rajongókat, hiszen szinte az összes elővételes jegy elfogyott.

Hatalmas érdeklődés övezi a nyár magyar zenés vígjátékát, a PAPPA PIA-t. Elővételben már alig maradtak jegyek és rengetegen foglalnak online, így a keddi premier mellett a többi vetítésen is teltházra számíthatunk.

A PAPPA PIA a nyár magyar filmje, amelyben musical betétként szólalnak meg a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágerei. A film alkotói azonban nem az egy az egyben az eredeti dalokat hagyták meg a filmben: a kortárs fül igényeire hangszerelték a legnagyobb magyar zenéket, melyek ennek köszönhetően úgy illeszkednek a film sztorijába, mintha pontosan ide írták volna őket. Többek között olyan nagy slágerek csendülnek majd fel a moziban, mint a Gyere táncolj, Hadd főzzek ma magamnak, Nem leszek a játékszered, 220 felett, Induljon a banzáj, Ma éjjel táncolnék, Zene nélkül mit érek én, Darabokra törted a szívem, vagy a Dunaparti csónakházban. A film rendezője Csupó Gábor, a legfontosabb szerepekben pedig olyan hazai sztárokat láthatnak a nézők, mint Szabó Kimmel Tamás, Ostorházi Bernadett, Kováts Vera, Dobó Kata, Stohl András, Nagy Feró, Miller Dávid vagy Szabó Simon.

A legnagyobb magyar slágerek mellett új dalok is felcsendülnek a filmben: a Minden nap nyár és a PAPPA PIA dal is belopta magát a hallgatók szívébe az elmúlt hetekben, augusztus 15-től pedig a mozivásznon is átérezhetik a nézők a csónakházi bulik hangulatát.

Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy egy buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb – és habozás nélkül hívja a haverjait. 

A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget. 
A kedvük jó, az esélyeik rosszak – de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger…

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

19 − 10 =