Különleges sírkertek a nagyvilágban (képriport)

0
Forrás: mrsasi.weebly.com

Válogatásunkban különleges temetőket mutatunk be.

Arlington Nemzeti Temető / USA, Arlington 200.000 hősi halott mellett John F. és Jackie Kennedy nyughelye a hatalmas sírkert. Itt található Mary Randolph, Pocahontas leszármazottjának sírja mellett a Challenger-katasztrófa áldozatainak emlékhelye is.
Arlington Nemzeti Temető / USA, Arlington
200.000 hősi halott mellett John F. és Jackie Kennedy nyughelye a hatalmas sírkert. Itt található Mary Randolph, Pocahontas leszármazottjának sírja mellett a Challenger-katasztrófa áldozatainak emlékhelye is.
La Recoleta / Argentína, Buenos Aires A temető 1822-ben létesült, napjainkban kisváros benyomását kelti szűk utcáival, hatalmas síremlékeivel. Leggyakrabban látogatott helye Eva Peron (Evita) sírhelye. (Forrás: taringa.net)
La Recoleta / Argentína, Buenos Aires
A temető 1822-ben létesült, napjainkban kisváros benyomását kelti szűk utcáival, hatalmas síremlékeivel. Leggyakrabban látogatott helye Eva Peron (Evita) sírhelye.
(Forrás: taringa.net)
Fiumei Úti Nemzeti Sírkert Az egyik legjelentősebb magyar sírkertben a nemzet olyan nagyjai nyugszanak, mint Deák Ferenc, gróf Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Semmelweis Ignác vagy Vörösmarty Mihály. 1849 óta működik a temető, mely rendhagyó tanórák helyszínéül is szolgál. (Forrás: ponyvahuszar.blogspot.hu)
Fiumei Úti Nemzeti Sírkert
Az egyik legjelentősebb magyar sírkertben a nemzet olyan nagyjai nyugszanak, mint Deák Ferenc, gróf Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Semmelweis Ignác vagy Vörösmarty Mihály. 1849 óta működik a temető, mely rendhagyó tanórák helyszínéül is szolgál.
(Forrás: ponyvahuszar.blogspot.hu)
Highgate / Anglia, London 1839 óta használt viktoriánus sírkert Londonban. Látogatói állítják, hogy kísértetjárta az egyébként olyan hírességek nyughelye, mint Karl Marx, Jean Simmons és George Eliot. (Forrás: mrsasi.weebly.com)
Highgate / Anglia, London
1839 óta használt viktoriánus sírkert Londonban. Látogatói állítják, hogy kísértetjárta az egyébként olyan hírességek nyughelye, mint Karl Marx, Jean Simmons és George Eliot.
(Forrás: mrsasi.weebly.com)
Balatonudvari Magyarország egyik legszebb, legmisztikusabb temetője. Az 1770-80-as évektől használták temetkezési helyként, a többnyire szív alakú sírkövek az 1800-as évek első feléből származnak. (Forrás: karpat-medence.hu)
Balatonudvari
Magyarország egyik legszebb, legmisztikusabb temetője. Az 1770-80-as évektől használták temetkezési helyként, a többnyire szív alakú sírkövek az 1800-as évek első feléből származnak.
(Forrás: karpat-medence.hu)
Zentralfriedhof / Ausztria, Bécs Közel 3 millióan alusszák örök álmukat a bécsi központi temetőben. A zenészvilág kiemelkedő alakjai nyugszanak itt, köztük Brahms, a Strauss-család, Schubert és Beethoven. (Forrás: mein.salzburg.com)
Zentralfriedhof / Ausztria, Bécs
Közel 3 millióan alusszák örök álmukat a bécsi központi temetőben. A zenészvilág kiemelkedő alakjai nyugszanak itt, köztük Brahms, a Strauss-család, Schubert és Beethoven.
(Forrás: mein.salzburg.com)
Pere-Lachaise / Franciaország, Párizs Edith Piaf, Jim Morrison, Balzac, Maria Callas, Oscar Wilde, Apollinaire...csak néhány híresség a Pere-Lachaise hírességei közül. Párizs hatalmas temetője 1804 óta működik, mintegy 44 hektáron terül el. (Forrás: mysendoff.com)
Pere-Lachaise / Franciaország, Párizs
Edith Piaf, Jim Morrison, Balzac, Maria Callas, Oscar Wilde, Apollinaire…csak néhány híresség a Pere-Lachaise hírességei közül. Párizs hatalmas temetője 1804 óta működik, mintegy 44 hektáron terül el.
(Forrás: mysendoff.com)
Greyfriars Temető / Skócia, Edinburgh A XII. század óta az itt elhunytak végső nyughelye. A világon a legtöbb paranormális jelenséget itt jelentik a kísértettörténetek hívei. A sírkertben számos híres skót tudós és az arisztokrácia legjelesebb tagjai pihennek. (Forrás: travelingwithkrushworth.wordpress.com)
Greyfriars Temető / Skócia, Edinburgh
A XII. század óta az itt elhunytak végső nyughelye. A világon a legtöbb paranormális jelenséget itt jelentik a kísértettörténetek hívei. A sírkertben számos híres skót tudós és az arisztokrácia legjelesebb tagjai pihennek.
(Forrás: travelingwithkrushworth.wordpress.com)

H+ válogatás

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 3 =