Elstartolt az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ Megosztók című beszélgetős programsorozata. Ezúttal a könyvek voltak a középpontban.

A tavaly indított sorozat helyi bloggereket, YouTubosokat, fotóblogosokat mutatott be eddig. Horváth Zoltán, a beszélgetések házigazdája elmondta, a cél az, hogy az online közösségeket, és a digitális felületen alkotókat hagyományos közösségi térbe hívják el.

Az őszi félében nem egy-egy blogger lesz a délutáni beszélgetések vendége, hanem több, azonos tematikára épülő blogot kívánnak bemutatni. Az első ilyennek a könyvek voltak a középpontjában.

Waldinger Dóra, a Dóri Online Olvasónaplója (http://ittvalahol.blogspot.hu/) szerzője már korábban is próbálkozott blogírással, ám végül a könyves tematika felé fordult. Elmondása szerint tudatosan készül arra, hogy kell egy könyvkritikát, recenziót megírni. Sokat olvas más blogot is, sőt személyes kapcsolatokat épített ki más könyvesnapló szerzőivel is az elmúlt nyolc évben. Oldalára hetente kerülnek fel bejegyzések különböző műfajú regényekről.

Egy izgalmas online közösségi játékot fejlesztett ki a Könyvmentő (http://konyvmento.bplaced.net/) két kitalálója, Takács Eszter és Márczi Renáta, melynek a célja, hogy regényekkel kapcsolatos kvízeket kell kitölteni a játékosoknak egy varászlatos világban, így a „halott” könyvekből különböző fokozatokon át tündek-könyvek legyenek. Az ötlet még, a szintén könyvtárosként dolgozó játékfejlesztők kollégiumi éveikből való, ám mára az ország számos pontjáról ezer feletti játékost sikerült bevonniuk. A honlapon könyves blogot is működtetnek számos izgalmas lehetőség mellett.

A Megosztók című sorozat novemberben helytörténeti blogokkal folytatódik az AGORA-ban.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

18 − 9 =