A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Királykisasszonyokat és Királyfiakat „koronázott” 2017. december 22-én, péntek délután a Vas Megyei kistelepülésen, Szattán.

A korábbi szűkebb kezdeményezést az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos szintűre terjesztette ki, így minden megyében „közhírré tétetik”, hogy az előző esztendőben – a település lakosságszámához viszonyítva – százalékos arányban hol született a legtöbb gyermek.

A Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet 2017-ben Vas megyében a 2016-os adatok összehasonlítása alapján a 72 lakosú Szatta település nyerte el.

A 2016-ban született gyermekeket, valamint „udvartartásukat” – szüleiket, testvéreiket, nagyszüleiket – a település faluházának „tróntermébe” várták, itt került sor az ünnepi „koronázásra”.

A falu polgármestere kifüggeszthető gravírozott emléktáblát és elismerő oklevelet vett át, a családokat 1-1 szál virággal köszöntötték, a Királykisasszonyok és Királyfiak pedig kis korona-plakettet, emléklapot és ajándékcsomagot kaptak.

Gorza Norbert, a Vas Megyei CsEÖH irodavezetője köszöntőjében elmondta: a kezdeményezés célja a család szerepének erősítése, a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása, hiszen egy település megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám növekedésében is rejlik.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

19 + 4 =