Minden eddiginél magasabb színvonalat képviseltek a Civil Díj 2018-as pályázatai, mely jól mutatja, hogy a civil szektor szakmailag mennyire megalapozott és hatékony munkát végez.

A Civil Díjat a NIOK Alapítvány épp azért alapította, hogy széles közönség számára is ismertebbé váljon a civilek tevékenysége, munkája össztársadalmi hatása.

Idén harmadszor osztották ki a Civil Díjakat. 117 projekt érkezett a 7 kategóriában kiírt pályázatra. A nyertesek között található állatvédő alapítvány, daganatos gyermekek szüleiből létrejött szervezet, gyermekjogi program, és mozgássérültek sportolási lehetőségével foglalkozó szervezet is. A 7 kategória nyerteseit neves kommunikációs szakemberek, a nonprofit és a forprofit szektort is képviselő szakértő zsűri választotta ki. A nyolcadik díj sorsáról a döntőbe jutott projektek közül a közönség szavazott.

Nyertesek:

  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt – Rehab Critical Mass Alapítvány, #téma -Teljes Értékű Metrót Akció
  • Legnagyobb hatású projekt – Hintalovon Alapítvány – YELON
  • Legígéretesebb új szervezet – Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért
  • Legjobb adománygyűjtő kampány – SUHANJ! Alapítvány – Ne intézd el egy lájkkal!
  • Legjobb kommunikációs kampány – Jobb Veled a Világ Alapítvány – Énekelj a Földért!
  • Legjobb együttműködés – Janka Tanya Nonprofit Kft. – Kéz a kézben a sérültekért
  • Legjobb civil akció – 13 állatvédő civil szervezet összefogása (1. Állatmentő Szolgálat Alapítvány, 2. Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület, 3. Morzsa Állatvédelmi Alapítvány, 4. Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület, 5. Zseton Állatvédő Egyesület, 6. Noé Állatotthon Alapítvány, 7. Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület, 8. Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület, 9. Ebremény Kutyavédő Egyesület, 10. Csivava Fajtamentő Egyesület, 11. Rex Kutyaotthon Alapítvány, 12. Állatvédők Vasi Egyesülete, 13. ”Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület) – A söjtöri szaporítótelep felszámolására
  • A közönségdíjat a 13 állatvédő civil szervezet összefogása nyerte.

A gálán külön elismerésben, különdíjban részesült a Civilizáció csoport, a Hősök Vétója kezdeményezéséért, melyen több tízezer ember állt ki a civilek munkájáért.

A teljes beszámoló elérhető a nonprofit.hu-n!

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

kettő × egy =