Június 1-jén tartják az idei Szomszédünnepet

0

Nyissunk egymásra szlogennel rendezi meg az idei Szomszédünnepet a Hungarofest Nonprofit Kft. június 1-jén, idén a határokon túlról is várják a jelentkezőket – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írták, szombattól jelentkezhetnek azok, akik a saját szervezés öröméért, a közösség kovácsolásának erejéért szomszédaikkal töltenének egy rendhagyó napot.
A Szomszédünnep célja, hogy az egy utcában, egymás szomszédjában élő emberek, akiknek egy iskolába járnak a gyermekeik, akik munka után minden nap ugyanabban a boltban vásárolnak be, szót váltsanak egymással – áll a Hungarofest közleményében.
A június 1-jei program nyitott mindenki számára, hiszen a vállalkozó kedvűek maguk dönthetik el, hogy miképpen szomszédolnának: a közösség egy közeli téren, parkban gyűlne össze vagy valamelyikük házában, udvarában. Ők határoznak arról, hogy közösen főznek, beszélgetnek, esetleg játékos vetélkedőket szerveznek.
A Hungarofest szervezésében elsőként Pécsett tartottak Szomszédünnepet 2010-ben, azóta országossá vált a kezdeményezés. Tavaly egyetlen nap alatt 110 helyszínen csaknem 13 ezer szomszéd jött össze a Hungarofest felhívására. A beszélgetéseket érdekes programok is tarkították: Sopronban zsonglőr játszóház, Cegléden rendőrkutyás bemutató, Kőbányán harcművészeti bemutató, Tarjánban garázsvásár, Gödöllőn íjászat is kiegészítette a közösségi eseményt.

[icon name=”icon-info-sign”] MTI

Facebook