Információs pavilon nyílt Szombathely Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázatának népszerűsítésére kedden a vasi megyeszékhely főterén.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere az október közepéig nyitva tartó pavilon megnyitásakor hangsúlyozta: ahhoz, hogy decemberben a legjobb pályázatot adhassák be, szükség van a helyiek támogatására, ötleteire, véleményük megismerésére.
Emlékeztetett arra, hogy a megyei jogú város közgyűlése egyhangúlag fogadta el, hogy több magyarországi város között Szombathely is induljon az EKF-pályázaton. A polgármester szerint azok az értékek, amelyeket a kétezer év óta folyamatosan lakott település fel tud mutatni, esélyessé teszik a sikerre.

Szombathelyet mint a tánc és a zene magyarországi fővárosát is szokták emlegetni, a vasi megyeszékhely egy történelmi és építészeti emlékekben, hagyományokban bővelkedő, igazán élhető, “zöld város” – mondta.

Koczka Tibor (Fidesz-KDNP) Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere a megnyitón elmondta: az általa vezetett munkacsoport kidolgozott egy kérdőívet, amelyen arról kérdezik a városlakókat és a Szombathelyre érkezőket, hogy mely értékekre büszkék.

Szavai szerint a megnyitott főtéri információs pavilonban például augusztus 24-27 között Savaria Történelmi Karnevál alatt is hozzá lehet majd jutni a kérdőívhez, amelyet nem csupán magyarul, de a Szombathelyen élő nemzetiségek nyelvén és angolul is kinyomtattak.

MTI
Kép: szombathely.hu/Benkő Sándor

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

11 − 8 =