Így készül az évre a Martinus Egyesület – 2013-as tervek

0

A Martinus Vallási és Kulturális Egyesület idén is színes és gazdag programkínálattal várja majd az érdeklődőket. Összefoglaló a szervezet 2013-as terveiből.

Célunk, hogy a 2016-os jubileumi év előkészítéseként megerősítsük egyesületünk felkészültségét, kapcsolatrendszerét és Szent Márton kultuszának szolgálatában olyan programokat honosítsunk, illetve erősítsünk meg, melyek egyesületünk célkitűzéseinek megfelelően méltó ünneppé tehetik Szombathelyen a jubileumi esztendőt, mely valószínűleg „Szent Márton év” is lesz.

Ez évben pedig Szombathely ünnepli Szent Márton Ereklye hazahozatalának 100. évfordulóját. Ezek figyelembevételével a következő programokat kívánjuk megvalósítani ebben az  évben.

Március 18. – 16 óra
(Szent Márton templom oratóriuma)
Közgyűlés – Szent Márton mise

Április 11.   17 óra
Egyesületi találkozó,
mely  keretet ad a jubileumi év  szakmai feladataihoz, előkészítéséhez  és megvalósításához. Mit jelent nekem Szt Márton?” – személyes megnyilatkozások az egyesület tagjai részéről.
Felelős: előkészítésre, levezetésre: Mészáros Béláné.  A találkozó után  Szent Márton misén veszünk részt, szervezetten bekapcsolódva a szertartásba. A Szent Márton mise prédikációjának elektronikus megküldése
Felelős: Horváth József  elnök, pápai prelátus

Május 11 – 12.
Szent Márton plébánia programja:  Kaufbeureniek látogatása, fogadása

Május 11. – 19 óra 
Mise a Kaufbeureni kolostor baráti körének részvételével

Május 23-24.
Szent Márton plébánia programja: Stuttgarti zarándokok fogadása  (23-án a plébánián segítség a lebonyolításban)

A további információk a Martinus Egyesület weboldalán találhatóak.
A www.martinusegyesulet.hu a Hírlevél Lapcsoport tagja.

Facebook