Így karácsonyoznak a szombathelyi civilek (körkép)

0

Az adakozásé a főszerep a szombathelyi civilek karácsonyi készülődésében – ez derül ki körképünkből, amelyből kiderül, mely civil szervezet mivel foglalkozik az év utolsó heteiben.

A Y’s Men Klub Egyesület a Szent Márton-napi vásáron és a Dániából kapott támogatásokkal segít. A szervezet idén 90 ezer forinttal a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézményt, 130 ezer forinttal pedig a Napsugár Közhasznú Egyesületet támogatta.

988373_606359719400390_554312823_n
Adományozás a Napsugár Közhasznú Egyesületnél
(kép: ysmen.hu /// Nagymiklósi Józsefné)

Az egyesület minden évben adományokkal segíti a vasi gyermek-; és idősgondozói intézményeket és szervezeteket; tavaly például a dán anyaszervezettől kapott LEGO csomagokat küldtek szét a megyében. További képek az egyesület honlapján.

P1240397

Szombathely Város Fúvószenekara ahogy hírportálunk nemrég beszámolt róla – a december 7-i, jótékonysági koncerten befolyt adománnyal, azaz 140 ezer forinttal támogatta az idén húszéves Vasi Családterápiás Egyesület munkáját. A zenekar – immár hagyományként – minden év decemberében, az év végi koncertjén befolyó támogatásokkal más civil szervezetek munkáját segíti.

IMG_0039
Kép: szombathelyikolping.hu

Szombathely Város Kolping Egyesülete 2013. december 10-én összejövetelt szervezett, ahol egy rövid adventi műsor után a prézes atya adott egy kis lelki útravalót az ünnepekre, majd ezután a tagok a finom sütemények mellett átbeszélték a következő év legfontosabb eseményeit, például a februárban megrendezésre kerülő Kolping bált. További képek az egyesület honlapján.

keptar-koncert
A koncert plakátja
(forrás: SMA)

A Smidt Múzeumért Alapítvány a 2013. december 22-én, a Szombathelyi Képtárban rendezett Hópihe karácsony című koncert szervezésében vett részt, ezzel biztosítva a zenére vágyó közönség karácsonyi hangulatát.

H+ válogatás

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

2 − egy =