Nem maradhat el a szeptember szüret és borkóstoló nélkül. A Hegypásztor Kör harmadik alkalommal invitálja a családokat, baráti társaságokat a Hegyháti Tájoló rendezvényükre.

A Vasi Hegyhát egyik legnagyobb programján nyitott pincék, borkóstolás, gyümölcspréselés, számos kulturális program, hagyományos szüret, kerékpáros- és gyalogos túra várja az érdeklődőket.

Security Check Required

null

Szeretnék feleleveníteni a „Csepü, lapu, gongyola” népi hagyományokat, játékokat népszerűsítő versenyt is, melyet az idősebbek az 1980-as években a televízión követhettek.

A felnőttek pedig erejüket mérhetik össze a „Parasztolimpián”, ahol eldőlhet, ki idén a „legnagyobb paraszt”.

Összesen 15 településen és a környező szőlőhegyeken zajlanak majd az események, melyeket kerékpáron, de közvetlen buszjáratokkal is megközelíthetünk.  2020. szeptember 26-27-én az alábbi települések várják a vendégeket: Alsóújlak, Bérbaltavár, Csehi, Csehimindszent, Döröske, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Nagytilaj, Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa, Rábahídvég, Szarvaskend, Vasvár. Szabolcs Gergely, a Hegypásztor Kör szervezője kiemelte, a több helyszín, valamint az, hogy idén első alkalommal két napos lesz a program, kedvez a járványügyi előírásoknak is, ugyanis a látogatók száma így megfelelően eloszlik ahhoz, hogy a résztvevők tarthassák a távolságot és elkerülhető legyen a tömeg.

 

I. Parasztolimpia (Hegyháti Tájoló)

Sports event by Vasi Hegyhát-Rábamente Ezer apró csoda földje and Hegypásztor Kör on Saturday, September 26 2020

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + hat =