Idén április 29. és május 5. között kerül megrendezésre az Európai Bizottság népszerű kezdeményezése, az Európai Ifjúsági Hét. Egész Európában, így Magyarországon, Vas megyében is számos ifjúsági program valósul meg ezen a héten “A demokrácia és én” témában.

Április 29-én az Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tere adott otthont az Ugródeszka? workshopnak, amelyen fiatalokkal foglalkozó szervezetek, intézmények szakemberei beszélgettek a Vas megyei, szombathelyi fiatalok lehetőségeiről és a szervezetek által ennek a korosztálynak nyújtott szolgáltatásokról, lehetőségekről. A délután során két program is szólt a fiatal generációnak. Először egy world cafés beszélgetésen oszthatták meg a gondolataikat közéleti témákban (aktív állampolgárság, önkéntesség, iskolai közösségi szolgálat, közösségi média, nemzetközi mobilitás). Majd Pászthory István egyetemista tartott interaktív élménybeszámolót az Erasmus+ program által szerzett nemzetközi tapasztalatairól és terveiről. A programon résztvevők sok új információval lehettek gazdagabbak, többek között a nemrég indult Európai Szolidaritási Testülettel is megismerkedhettek a nap során.

A Vasi Ifjúságért Egyesület Szombathelyen és Szentgotthárdon valósít meg további programokat a héten a Rügybázis Kulturális Egyesülettel és a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

1 × 3 =