Betegsége, a világjárvány és sejthető nézeteltérések miatt igazán rövid látogatást tett csak az egyházfő fővárosunkban. Kifejezetten a kongresszus miatt érkezett.

Teljes galéria a cikk végén
A koronavírus járvány miatt egy évet csúszott Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus, pont rosszkor jött a 84 éves katolikus egyházfőnek. Júliusban vastagbél műtéten esett át és a lábadozása még most is tart, ezért sokáig kérdéses volt, hogy meg tudja-e látogatni a budapesti rendezvényt.

Mivel személyesen Ferenc pápa döntése volt, hogy az esemény helyszíne Budapesten legyen és részt is kívánt venni ezért még nem teljes egészségében is megtisztelte a résztvevőket.

Az ország kormányával is csak a diplomáciai minimumnak megfelelő mértékben találkozott. A Szépművészeti Múzeumban tartott beszélgetését Áder Jánossal, Orbán Viktorral és Semjén Zsolttal, nem közvetítették nyilvánosan. Délután az egyházfő már tovább is indult szlovákiába, ahol három napot tölt el több helyszínen.

Nagy érdeklődés övezte a látogatást

A szentmisén és az azt megelőző pápai felvonuláson közel 100 ezren vettek részt. Akik előre regisztráltak, az Kodály Körönd és a Hősök tere között foglalhattak helyet. A regisztráció nélkül érkezettek egészen az Oktogonig töltötték meg a lezárt Andrássy utat.

Végig szikrázó napsütés ajándékozta meg a híveket, amivel szemben változatos módszerekkel védekeztek.

Az egy hetes programsorozat záró rendezvénye teljes biztonságban zajlott le, köszönhetően az országos közbiztonsági szerveknek.

Facebook
Vámosi Áronnak hívnak, és 2017 nyarán csatlakoztam a Hírlevél Plusz szerkesztőségéhez. Fényképek és a videók készítésével segítem a csapat munkáját. Remélem örömeteket lelitek az olvasgatásban.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

egy × kettő =