Sajnos nem volt kegyes az időjárás a szombati karneváli felvonuláshoz.

Mivel több zivatar is mozgott a város körzetében, meteorológiai megerősítésre vártak a szervezők, hogy el tudják-e indítani a menetet. A menet végül is kis késéssel, 19.15-kor elindult. A felvonulás első fele a tervezett sorrendben elhagyta az indulási pontot.
Azonban a helyben tapasztalt időjárási körülmények (heves szél, villámlás) miatt 19.45-kor a szervezők a felvonulás leállítása mellett döntöttek

a közel ezer felvonuló és a nagyszámú nézőközönség biztonsága érdekében.

A menet vége már el sem indult, a középütt vonuló csapatokat visszafordították a kísérők. Az első sorokban vonulók rövidített útvonalon, a Fő téren keresztül tértek vissza a Történelmi Témaparkhoz.

A gyors intézkedésnek köszönhetően mindenki szárazon és épségben térhetett biztonságos helyre, személyi és anyagi kár tudomásunk szerint nem keletkezett.

A szervezők 21.00 óráig felfüggesztették a karnevál hátralévő programjait. 21.00 órakor, a további időjárási előrejelzések ismeretében újraéledtek a programhelyszínek. A szervezők folyamatosan figyelemmel kísérték az időjárási körülményeket és tájékoztatták a rendezvény látogatóit a Karnevál hivatalos internetes és közösségi felületein.

A szervezők megköszönték a biztosításban résztvevők kollégáknak, és önkénteseknek, hogy a rendezvényhelyszínek kiürítése rendezetten, gyorsan megtörtént.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

19 − tizenkettő =