A Vaskarika szerkesztőségének köszönhetően gazdag képanyag készült a kilencedik Alterába Fesztiválról, amit a hagyományokhoz híven Körmenden rendeztek 2018. július 10-14. között. Összefoglaló az ötnapos programról.

Alterába: száz bolhának szólt az IQ Rádió a megye legnagyobb kerti partiján

A keddi bandák a fejnek is szóltak, nemcsak a lábnak, hiszen a rakenroll az nem egy tánc! Életérzéstelenítő szív(ritmus)zavarokra. Kedd este nekünk játszottak. Királyoknak, síelőknek, behúzott szárnyú, felfelé zuhanóknak, tátongó embereknek, kicsiszolt köveknek, underground-rókáknak, út- és énkereső rookieknak. Sziámi szerint százból, ha egyszer jó. Az Alterábán százból százszor jó! Lehetne nagy szavakat, szövegekből visszaköszönő, létboncolgató sorokat, okoskodó megfejtéseket írni. Mondhatnánk: kultzenekarok léptek fel. Megfejtésükre ott a youtube és a hanghordozók. Mi pedig csak “képeket hagyunk magunk után” (bár ez egy másik zenekar): Müller Péter Sziámi AndFriendsről, F.O.Systemről és hiperkarmáról, miközben zuhanórepülésben elejtünk egy (zöld)pardont…

A páratlan Alterábán párosodtak – Lánykérés és zenei svédasztal a szerdai napon

Július 11-én eklektikus zenei menüt kínált “fogyasztóinak” az Alterába: a stoner rockban utazó Ozone Mama nyitotta a nagyszínpadi koncertek sorát, melyet az új közönségkedvenc, a modern popzenét játszó Soulwave folytatott. A stafétát az örökbecsű, mély mondanivalójú dalokat sorjáztató, zsivány pop-brigád, a Kowalsky meg a Vega vette át, hogy a ‘túlmozgásos figurák kurvajókat mondanak’ stílusban sújtó Bëlgának adja tovább. Ezek után kicsit sem meglepő, hogy ír kocsmarock bökte le a szerdai nagyszínpadi showt, miközben a kisszínpadon Johnny Cash szellemét és a rockabilly örökérvényűségét dicsőítő Nyughatatlan nem bírt lenyugodni, és óriási bulit, vele együtt pedig szimpátiát váltott ki a közönségből. Hogy az Alterába páratlan fesztivál, ezt eddig is tudtuk, ráadásul ez a kilencedik. Mostantól viszont páros is!! Kowalskyék koncertje közben ugyanis megkérte kedvese kezét a fesztivál hivatalos fotósa, aki egyben lapunk külsőse is!

Borizolisoerii – Közönségkedvenc bandák napja az Alterába Fesztiválon

Július 11-én közkívánatra, azaz a közönség kívánalmai szerint a legnépszerűbb fesztiválzenekarok érkeztek az ország legnagyobb kerti partijára. A helyi bandának számító szentgotthárdi Zaporozsec nyitotta a fesztivál harmadik napját, akiket a tavaly már nagy sikert arató Bagossy Brothers Company követett, majd a LED-es jakóban villódzó Péterfy Bori és szerelembandája szívta a közönségét vérét Bagossyék után. Beck Zoliék nélkül nincs Alterába, a 30Y tiszteletbeli megállója egy évben egyszer a Rába Szabadidőcentrum. 😀 A Supernem (alias szegény ember Toy Dolls-a) is lábrugósított az este során, hogy aztán egy hatalmas, őrületes party keretében a Soerii & Poolek küldje haza vagy sátraikba a bulizó bulákat és a söröspohárban végződő humanoidokat. A kis színpad műsora már kora délután elindult, itt elsőként feltörekvő zenekarok játszottak, az esti órákban pedig az AlteRába Fesztivál elmaradhatatlan fellépője, az Ed Philips and the Memphis Patrol riadóztatta a rockabillyt a lábakban.

Alterába: péntek 13-án is csúcson pörgött a lánykérések fesztiválja

Szerencsés nap volt péntek 13 azok számára, akik Pásztor Annával, vagy Likó Marcival akartak találkozni, hiszen az Anna and the Barbies és a Vad Fruttik is fellépett Körmenden. És szerencsés napja volt annak a pasinak is, aki egy bizonytalan ‘igent’ kapott az ITI koncertjén szíve hölgyétől… A fesztivál negyedik napján a Fatal Errort végre nagyszínpadon láthatták a rajongók, így a srácoknak bőven volt helyük ahhoz a rockandroll-tébolyhoz, amitől megőrül tőlük rajongótáboruk. Őrület terén az Anna and the Barbiesnak sem kellett a szomszédba menni, Anna tányérsapkában tolta a bulit, majd a nagyszínpad sokat látott deszkáin a Vad Fruttik futott “rebbenő neonok alatt”. A pénteki programot az Intim Torna Illegál kádlyukasztása zárta a már említett lánykéréssel. A kis színpadon az Üllői Úti Fuck volt a főszám, ők kétszer is “megtöcskölték” a jónépet.

Buborékos-esős tombolásban ért véget a 9. Alterába Fesztivál

Erős szombattal finiselt a 9. Alterába Fesztivál, melyen fellépett a Konyha, a Magashegyi Undergruond, a PUF, a Brains és a Fish! is a nagyszínpadon! Délután a Konyha zenekar megkezdte az AlteRába fesztivál záró napját, akik a leglelkesebb rajongóiktól kaptak fogkefét, buborékot, sőt Hegének köszönhetően még egy buborékfújó gép is felkerült a színpadra. Őket a Magashegyi Underground követte, ahol a buborékfújó ismét szerepet kapott, és bár a koncert alatt az eső is megmutatta magát, ez a fesztiválozók kedvét nem vette el a színpad előtt maradástól. A MU után a Pál Utcai Fiúk vették birtokba a színpadot, és idézték fel a régi éveket, míg az este legnagyobb látványvilágával kétségkívül a Brains érkezett, és igazi tombolást váltott ki a tömegből. Így a fesztivált lebökő Fish!-nek már csak a hangulatot kellett szinten tartani a maga stílusában.

vaskarika.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizenöt − hat =