Egy híres szombathelyi nő estéje

0

2013. június 6-án Bárdos Alice-ról emlékezett meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szombathelyi Szépítő Egyesület, a Szombathelyi Zsidó Hitközség és a Szülőföld Könyvkiadó. E naptól tábla és könyv is őrzi emlékét a hegedűművésznek.

A művész egykori házánál tartott táblaavatón Dr. Puskás Tivadar polgármester mondott beszédet, melyben megköszönte az emléktáblát állító Szombathelyi Szépítő Egyesület és a Szombathelyi Zsidó Hitközség, valamint a ház tulajdonosának együttműködését, hogy ily formában is emléket állíthatnak Bárdos Alice hegedűművésznek.

Az este könyvbemutatóval – pontosabban a Híres szombathelyi nők Bárdos Alice-ról szóló részének bemutatásával – folytatódott a Szombathelyi Zsidó Hitközség Bernstein Béla Kulturális Központjában.  Beszédet mondott Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke, Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, valamint Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária, Szombathely Megyei Jogú Város tanácsnoka. A könyvet részletesebben Gál Péter szerző mutatta be.

[icon name=”icon-picture”] Galéria | A Hírlevél Plusz FB oldalán még több kép: Bárdos Alice-est

[icon name=”icon-info-sign”][icon name=”icon-picture”] Simon Ádám

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + három =