A hétvégén szakmai találkozót szerveztek Salgótarjánban a Civil Kerekasztalok számára, amelyen a legnagyobb létszámmal a Szombathelyi Civil Kerekasztal képviseltette magát.

Két napos konferencián vehettek részt a meghívott civil kerekasztalok képviselői, tagjai Salgótarjánban. A házigazda szervezet mellett Szombathely, Nagykanizsa, Kecskemét és Eger városának kerekasztalai képviseltették magukat. A tarjáni gyermektáborban megjelenteket Borók Sándor Péter a Palóc Hálózati Szövetség elnöke és Bódi Györgyné Zsuzsa a Salgótarjáni Civil Kerekasztal soros elnöke köszöntötte.

A péntek délutáni program Homoga József előadásával kezdődött, aki Salgótarján történetét mutatta be képekben. Ezt követően Bódiné Zsuzsa előadását hallgathatták meg a jelenlévők, amelyben áttekintést kaphattak a résztvevők a civil szervezetek életének történetéből az 1900-as évektől napjainkig.

Az Egri Civil Kerekasztal részéről Gál Sándor elnök adott tájékoztatást, majd a Kecskeméti Civil Kerekasztal képviselője mutatta be a munkásságukat.
A Szombathelyi Civil Kerekasztal munkájáról Kőszegfalviné Pajor Klára adott összefoglalót, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal tevékenységét pedig Budavölgyi Kálmán elnök ismertette a közönséggel.
A szakmai bemutatkozások után kérdések hangzottak el, melyekre az adott szervezetek képviselői válaszoltak.

A szombat délelőtti program szakmai munkával folytatódott, melynek helyszíne a Salgótarjáni Ifjúsági Tanácsadói Iroda (SITI) volt. Salgótarján alpolgármestere Huszár Máté köszöntötte a civileket, majd Gerencsér Balázs a NIOK Alapítvány ügyvezetője tartott előadást az adománygyűjtésről. A szakmai tanácskozás dr. Diósiné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnökének beszéde után a Palóc Nők Énekkarának műsorával zárult. Az énekkar egyenruhájában megjelentek a palóc színek, a kék, a piros és a fehér.

A megjelent kerekasztalok képviselői egyetértettek abban, hogy szükség van a szakmai találkozóra, hogy egymás munkájának megismerésével a saját szervezetük számára is jó tapasztalatokat szerezhetnek. A partnerség – együttműködés – közös érdek kulcsszavak voltak a két nap alatt. A tavaly Szombathelyen megrendezett szakmai találkozón már Salgótarján jelezte, hogy az idei évben ők adnának teret a rendezvénynek. A jövő évi szakmai találkozó megszervezését a Nagykanizsai Civil Kerekasztal vállalta fel.

A szombat délutáni szabad programon a szombathelyi csapat a Somoskői várat tekintette meg Bódi Györgyné Zsuzsa kalauzolásával, majd a Dornyai Béla Múzeumban a Rodolfo Vigyázat csalok” és az Üvegváros című kiállítást tekinthették meg. Este a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány székhelyén egy nagyon jó hangulatú vacsora zárta a kétnapos találkozót.

Bődi Lívia

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

5 × 2 =