Civil bemutató (7.) – Y’s Men Klub Egyesület

0

Mozgalmunk a Y’s Men mozgalom, – amelynek egyesületünk is tagja -, Magyarországon még nem igazán ismert. Egy olyan karitatív, önkéntes szervezet, amely pártfogolja, támogatja a fiatalokat, a szociálisan rászorulókat. Keresztény értékrend alapján segítséget nyújt a szükséget szenvedőknek, vagy az azokkal foglalkozó intézményeknek. Politikai tevékenységet nem végez. A Y’s Men szervezet megalakulása szorosan kötődik a YMCA tevékenységéhez. Azok a felnőtt korú férfiak alapították, akik kinőttek ugyan az ifjú korból, mégis szerettek volna továbbra is egyesületi formában tevékenykedni. Egy új klubot hoztak létre, először csak férfitagokkal, (innen a Y’s Men elnevezés) később sok nő, sőt családok is csatlakoztak hozzájuk.

Magyarországon a harmincas években működött egy ilyen szervezet, ami aztán másfél évtized után megszűnt. Hazánkban elsőként Szombathelyen alakult meg ismét „Y’s Men Klub Egyesület Szombathely” néven 1997-ben, immáron tíz éve.

Tagjaink önkéntes szociális munkát és karitatív tevékenységet folytatnak. Fontosnak tartjuk a fiatalok támogatását és bevonásukat a segítő tevékenységekbe. Klubtagjaink számára kulturális programokat, közösségi élményeket is biztosítunk. Nemzetközi kapcsolatainkat főleg Dániában és a Szlovákiában működő Y’s Men klubokkal építettük ki.

Y’S MEN KLUB EGYESÜLET

Cím: 9700 Szombathely, Jókai Mór u. 14.
Telefon: +36-70/ 378-7538
Weboldal: www.ysmen.hu
E-mail: elias.zsuzsanna@gmail.com

Y’s Men Klub Egyesület

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhat − 16 =