Civil bemutató (3.) – Szombathely Város Kolping Egyesülete

1

Szombathelyi Kolping Család  – 36 taggal –  többségében a Szent Kereszt Lelkészség híveiként  1993-ban alakult meg Horváth József  plébános úr támogatásával. Még  az évben Kaufbeuren – Szombathely testvérvárosa – Kolping családja együttműködési partneri kapcsolatot ajánlott fel és meghívott bennünk  testvéri látogatásra. A kapcsolat Michael Schneider elnök és Horváth József prézes közreműködésével létrejött , így  októberben 48 fővel  útnak is indultunk Kaufbeurenbe. A meleg emberi fogadtatás, segítőkészséges emberi magatartás felejthetetlen volt számunkra. Zászlószentelésünkön – melyre 1994. június 12-én került sor – a Kaufbeureni Kolping Család is részt vett. Az ő tapasztalataikkal és minden irányú segítségükkel kezdtük meg működésünket. A kapcsolat azóta is tart.

Minden hónap második keddjén tartjuk összejöveteleinket, ahol előadásokat hallgatunk meg és tartunk az élet, a hit és kultúra kérdéseiről.

DSC_1264

Rendszeresen túrázunk a kőszegi hegyekben, autóbuszos kirándulások során bejártunk hazánk, Ausztria, Horvátország, Szlovénia közelebbi tájait és Bajorországot. Templomunk restaurálásában anyagilag és fizikai munkával is részt vettünk, és támogattuk egyházközösségünk rendezvényeit. Jó kapcsolatot tartunk a  körmendi, zalaegerszegi, Lenti Kolping családokkal. Farsangi báljaink egyre közkedveltebbek.

2008 októberében tartottuk 15 éves jubileumi rendezvényünket, melyre egy kiadványt is készítettünk magyar – német nyelven.

Kép – szöveg: Szombathely Város Kolping Egyesülete
További információkért kattintson Szombathely Város Kolping Egyesületének weboldalára: www.szombathelyikolping.hu

Facebook

1 komment

Comments are closed.