Civil bemutató (12.) – Parkerdei Kertbarát Egyesület

0
Fotó: Parkerdei Kertbarát Egyesület

A Parkerdei Kertbarát Egyesület 1994-ben alakult 310 fővel. A séi Fekete fenyves területén, három oldalról erdő által határolt nagyon szép környezetben helyezkedik el. Az 556 db kerthez 22 db parcellaút tartozik, mely az Egyesület tulajdonát képezi. A kertek is saját tulajdonban vannak. Jelenleg 480 tulajdonos az Egyesület tagja. A kertbarátok célja a szabadidő hasznos eltöltése, a jó levegőn kertészkedni, kikapcsolódni, kertészkedéssel kapcsolatos tapasztalatok egymás közti cseréjét megoldani. Hétvégeken családostul kiköltöznek a kertekbe, ahol a tulajdonosok 60 %-nál van villany, 30 %-nál pedig ivóvíz folyik a csapból. Hamar elkészül a bográcsban a gulyás, a halászlé, de a roston is megsül a háziak által elkészített pácolt húsféle.

Fotó: Parkerdei Kertbarát Egyesület
Fotó: Parkerdei Kertbarát Egyesület

Már baráti társaság lagzit is tartott az egyik birtokon.

Könnyen megközelíthető, a 26-os busszal, kocsival, kerékpárral ki lehet jutni a Parkerdei Büféig, ott a gyerekeknek mindig nyitva van a 2007, 2013 években felújított modern játszópark, szalonnasütő helyek és onnét tovább haladva a Kelemen major irányába eljutunk az Egyesület területéhez. /kb. 300 méter/

Az utcák egy része szilárd burkolatú, melyek az átmenő forgalmat bonyolítják le, a többi karbantartását pedig folyamatosan végezzük, ahogy pénzügyi lehetőségeink engedik.

Az Egyesület évente közgyűlésen határozza meg következő évi feladatait, így 2007-től szervezzük a „Legszebb kert, legrendezettebb utca címért versenyt”. 2007-ben 27 kert, 2014-ben pedig már 179 kert nevezett a mozgalomba. Minden év augusztus 20-án adjuk át a díjakat. 2009-től már két kategóriába hirdetjük meg a versenyt, egy „hagyományőrző kertművelésű mozgalom legszebb kertje” és a mai kornak megfelelő „modern kertművelésű kert legszebb kertje” címért.

Jó kapcsolatot alakítottunk ki a PARTI kertészettel, akik évente 5-600 cserép virággal támogatnak bennünket és a Herman O. Szakközép iskolával is építgetjük kapcsolatunkat, palánta és virágvásár a területen.

2010-óta szervezzük a „Nyitott Porták” mozgalmat, melynek keretén belül a tulajdonosok behívják portáikra az érdeklődőket és bemutatják kertjüket.

Fotó: Parkerdei Kertbarát Egyesület
Fotó: Parkerdei Kertbarát Egyesület

2014. évi időpontok: 2014. május 1. és 2014. augusztus 20.

Azon van a tagság, hogy környezetünk minél rendezettebb és kulturáltabb legyen.

Tulajdonviszonyok a területen rendezettek. Legnagyobb gondunk az úthálózat karbantartása, felújítása. Erre gyűjtünk és spórolunk. Adószámunk: 18882593-1-18

A 2014 évi Közgyűlésünkön ünnepelte az Egyesület a 20 éves fennállását mely alkalommal három alapító tagjának emléklapot adott. Az Egyesületet három fős Elnökség irányítja, az elnök már húsz éve Molnár Lajos, a három fős Felügyelő bizottság pedig ellenőrzi az egyesület pénzügyi gazdálkodását.

Évente, 2007-től pályázatokon elnyert pénzekből javítjuk az Egyesület működőképességét.

Ön is jöjjön ki családjával a Parkerdőbe és sétáljon egy jó nagyot a friss levegőn, területünkön.

PARKERDEI KERTBARÁT EGYESÜLET

Elnök: Molnár Lajos

9700 Szombathely, Váci Mihály u. 16.
Telefon: +3630/747-1854
Email cím: info@feketefenyves.hu
Weboldal: www.feketefenyves.hu

Adószám: 18882593-1-18

» Készült a Parkerdei Kertbarát Egyesület közreműködésével
» Képek: Parkerdei Kertbarát Egyesület

[ads1]

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + húsz =