Bloomsday Szombathelyen! (2015.06.16.)

0

Délutántól késő estig tartó programsorozat lesz idén is.

15.30 Megnyitó
Helyszín: Fő tér – Joyce-szobor
Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar – ír dallamok

15.45 Képzős egyetemisták kiállítása
Helyszín: Fő tér

16.00 21. Pecsételés
A megnyitó után következik a hagyományos pecsételés. Az első nyomatokat polgármester úr és nagykövet úr helyezi el. Egy nagy Bloomsday-felirat kerül porcukor formájában a térre és az útvonalra.

16.30 Bloomsday 21. – Fogadás
Helyszín: Zsinagóga Udvar
Élőzene, előadások, visszaemlékezések, tévés archivált anyagok vetítése

17.15 Írókéz Galéria – Nyitott Kapuk
Helyszín: Szombathelyi Képtár
A legendás Írókéz gyűjtemény bemutatkozása az új helyszínen!

18.30 Saul fia – díszbemutató és közönségtalálkozó
Helyszín: AGORA – Savaria Filmszínház
18:30 Saul fia  (12) 107′ – filmvetítés
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. Saul Ausländer egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Saul az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.
Belépő a vetítésre: 800 Ft

A vetítés után vendégünk:

  • Nemes Jeles László, filmrendező
  • Zányi Tamás, a film hangmérnöke

19.30 Colleen-koncert
Helyszín: Zsinagóga udvar (eső esetén MMIK-Aula)
A zenekar a tradicionális ír dallamvilágot elegyíti a modern popzenei irányzatokkal. A csapat több sikeres produkciót megjárt művészből állt össze. Az eredmény egy teljesen egyedi, hol táncra perdítő, hol magával ragadóan elbűvölő koncert, az élőzene pótolhatatlan energiájával. A fellépéseket az ír zene életvidám hangulata jellemzi, ezáltal bármilyen koncerthelyszínen megidéz egy igazi ír fesztivált. A produkció sikeresen teremti meg ezt az üdítő hangulatot, egy kis ír kocsmától egészen a nagy rendezvényekig.

20.30 STATION – U2 tribute koncert
Helyszín: Zsinagóga udvar (eső esetén MMIK-Aula)
A STATION annak idején azért állt össze, hogy U2 dalokkal szórakoztassa magát és a közönséget. A zenekart a jelenlegi frontember Csákvári Lackó és testvére Gaben verbuválta össze. 2001-től a Pecsában U2 kluboskodott és tehetségkutatókat nyert imitt-amott. 2002-től még nagyobb hangsúlyt fektet a zenekar a koncertekre. Folyamatosan bővül a repertoár, mind saját, mind U2 szerzemények terén. Állandó tagcserék és átmeneti feloszlás után 3 éve újraegyesült a STATION zenekar, mely ma már kizárólag U2 dalokat játszik.
Ír klasszikusok a Bloomsday-en!

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

három × három =