Bemutatkoznak a XV. Nemzetközi Fúvósfesztivál fellépői (2.) – Szentgotthárd, Körmend

0
A kép illusztráció, a 2014-es szombathelyi fúvósfesztiválon készült.

A szentgotthárdi és a körmendi fúvószenekar tavaly is részt vettek a szombathelyi fúvósfesztiválon, és ez idén sem lesz másképp.

Szentgotthárd

A zenekar az 1906-ban alakult tűzoltózenekar utódjaként immár több mint 100 éve folyamatosan működik. 1997 óta Rápli Róbert karnagy irányítása alatt. Rendszeres szereplője ausztriai és szlovén rendezvényeknek, eljutottak számos más országba is. A zenekar utolsó minősítése során koncert-zene kategóriában arany, show-zene kategóriában kiemelt arany fokozatot érdemelt ki.

[divider]

Körmend

A Városi Fúvószenekar Egyesület, avagy ahogyan a térségben jobban ismerik, a Körmendi Városi Fúvószenekar, 2012-ben ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját,  s ez alkalomból minősítette magát utoljára, koncertfúvós „B” kategóriában arany minősítéssel. A zenekar aktív résztvevője városa és térségének ünnepeinek, de szívesen vesz részt hazai és külföldi fúvóstalálkozókon és maga is szervez ilyet. Vas megye második legrégebben működő zenekaraként sok emlékezetes fellépés – így több szombathelyi – után és néhány nehezebb időszakot követően, jelenlegi felállásban 2007. májusa óta dolgozik töretlenül együtt a csapat.

SZVFE/H+ összeállítás

[divider]

JUBILEUMI, TIZENÖTÖDIK NEMZETKÖZI FÚVÓSFESZTIVÁL
2015. AUGUSZTUS 15-ÉN, SZOMBATHELYEN!

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

egy × három =