Az amerikai választások mindig hatalmas visszhangot keltenek a médiában. Hogy republikánus vagy demokrata? Most nem ezt taglaljuk, mivel mindenkinek más erről a felkapott témáról a véleménye. Viszont egy dolog egészen biztos: rengeteg hatalmas elme állt már az USA élén, és vannak mondásaik, amelyekből mi is rengeteget tanulhatunk. Össze is gyűjtöttünk 10 idézetet a kedvenceink közül.

1Thomas Jefferson

Elvi kérdésekben légy sziklaszilárd; az ízlés dolgában ússz az árral!

2Abraham Lincoln

Nem ellenségek vagyunk, hanem barátok. Nem szabad ellenségeskednünk, lehetnek közöttünk feszültségek, de a szeretet sohasem törhet meg. Az emlékezet titkos húrjai meg-megpendülnek, midőn jobbik természetünk lágyan megérinti őket.

3Richard Nixon

A történelem minden pillanata mulandó, értékes és egyedi. De néhány kitűnik közülük, mint a kezdet pillanata, amely meghatározza a következő évtizedek vagy századok sorsát.

4Theodore Roosevelt

Nem a bíráló számít, nem az, aki fanyalog, mert az erős ember egy pillanatra megbotlott, vagy mert ezt vagy azt szerinte jobban is csinálhatta volna az, aki cselekedni mert. Egyedül azé az érdem, aki kiáll a küzdőtérre, akinek arca porban, verejtékben és vérben fürdik, aki vitézül tör előre, aki újra meg újra téved és hibázik, mert a tévedések és hibák minden erőfeszítés velejárói, aki síkra száll a nemes ügyért, aki szerencsés esetben végül megízlelheti a diadal gyümölcseit, s ha derekas teljesítménye dacára végül mégsem arat sikert, legalább tudja, hogy soha nem kell osztoznia a bátortalanokkal és hidegszívűekkel, akik nem ismernek sem győzelmet, sem vereséget.

5Ronald Reagan

Vezess, kövess, vagy állj félre az útból!

6Woodrow Wilson

Ha ököllel támadsz rám, biztos lehetsz benne, hogy az én öklöm kétszer olyan gyors lesz, mint a tiéd. De ha azt mondod, üljünk le, és beszéljük meg a dolgokat, tisztázzuk a nézeteltéréseket, és ezek okát: rögtön kiderül, hogy tulajdonképpen nem is különbözik olyan nagyon a véleményünk, csak néhány pontban kell megegyeznünk, mert sokban máris egyetértünk. Ha tehát megvan bennünk az együttműködéshez szükséges türelem és őszinteség, semmi akadálya az együttműködésnek.

7George W. Bush

Ha érdekli önöket, 44-es volt. – Bagdadi búcsúlátogatásán, miután egy iraki újságíró ellenszenve jeleként hozzávágta a cipőjét (2008. december, Bagdad)

8Barack Obama

Az élet többletpoggyász nélkül is épp elég nehéz!

9Donald Trump

Egy csata elvesztésével néha utat találsz a háború megnyeréséhez.

10Joe Biden

Az anyám hitt, és az apám úgy gondolta, hogy ha az Egyesült Államok elnöke akarok lenni, lehet, hogy alelnök lehetnék.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

egy × három =